fbpx
Közélet Közigazgatás Választás 2024

Nem fogadta el az RMDSZ békejobbját az EMSZ

Négy évvel ezelőtt új korszakot nyitottak Marosvásárhely életében a magyar emberek és a magyar politikai erők összefogásának köszönhetően 20 év után magyar polgármestere lett a városnak. Az RMDSZ ismét összefogást ajánlott az Erdélyi Magyar Szövetség vezetőinek és befutó helyet az RMDSZ marosvásárhelyi tanácsosi listáján – jelentette be a szervezet közösségi oldalán Kovács Mihály Levente. 

Közölte, minden korábbi választásnak a tanúsága, hogy csak egyetlen közös listával tudnak többséget szerezni a városi tanácsban. Az RMDSZ ellen induló magyar pártok négy, de nyolc évvel ezelőtt sem jutottak be önállóan a tanácsba, ezzel a rájuk voksoló másféle ezer magyar ember szavazata a román pártokat gazdagította.

Az RMDSZ Marosvásárhelyi szervezetének elnöke portálunknak elmondta, múlt héten, az EMSZ februárban alakult helyi szervezetének vezetőivel tárgyaltak, ma a párt megyei és országos képviselőivel, de nem jutottak egyezségre. Közölte, koalíciót erőltetnek, de az RMDSZ nem fogja feladni identitását. Méltányos ajánlatot tettek, amit fenn is tartanak. Csak közösen lehet erőt felmutatni. 

Ajánlott bejegyzések

Marosvásárhely is felkerült a jégkorong térképre

zkadar

Módosul a köztisztasági különadóra vonatkozó szabályzat

Rákóczi Kinga

Péntek estétől ne parkoljanak a főtéren, raliznak!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben