fbpx
Koronavírus Közélet

Szigorítások Maros megyében!

17 településen, köztük Marosvásárhelyen is meghaladta az ezer főre jutó megbetegedések száma az 1,5-öt.  

Ennek következtében a Sürgősségi Helyzetek Maros megyei Bizottsága elrendelte, hogy október 14-étől, azaz szerdától egy hétig ezeken a településeken bezárnak a vendéglők, a kávézók és a klubok.

A szállodákban, panziókban, egyéb elszállásolási egységeknél csak és kizárólag a saját szállóvendégek részére lehet üzemeltetni a vendéglőket és kávézókat.

Ugyanakkor szintén 7 napra bezárnak a játéktermek, kivéve azokat, ahol jegyeket árulnak. Ilyenek a fogadóirodák és a lottózók. Természetesen ezekben be kell tartani a távolságot és kötelező a maszkviselés.

A vendéglők, klubok és kávézók esetében megengedett az ételek és italok elkészítése és forgalmazása, abban az esetben, ha azokat nem az egység területén fogyasztják el. Azaz elvitelre, illetve hazaszállításra lehet készülni.

Ugyanakkor a teraszokon, épületeken kívül megengedett a kiszolgálás, abban az esetben, ha biztosítani tudják az asztalok közötti legkevesebb 2 méteres távolságot, illetve legfennebb 6 személy ülhet egy asztalnál, az egészségügyi előírások betartása mellett.

Az intézkedés az egy hetes időszak után akár meg is hosszabbítható, illetve ha a betegszám a 1,5/1000 személy alá csökken, akkor az érintett szolgáltatásokat, tevékenységeket egy újabb határozat alapján újra lehet majd kezdeni.

Az érintett települések: Marosvásárhely, Nyárádtő, Koronka, Marosszentgyörgy, Maroskeresztúr, Marosszentanna, Marosszentkirály, Kutyfalva, Marosvécs, Mezőbodon, Mezőbánd, Mezőrücs, Kutyfalva, Magyaró, Bala, Oláhkocsárd és Tekeújfalu. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Folyamatosan csökken a fertőzési arány Marosvásárhelyen

zkadar

Idejétmúlt közszállítási rendszere van a városnak.

Rákóczi Kinga

Munkahelyeiket féltik a Sylevi dolgozói

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben