fbpx
Életmód Koronavírus Közélet

Frissítve: Marosvásárhelyiek, hová nem kell nyilatkozat?

A készenléti állapotban a lakóhelyen belüli közlekedésre nem kell nyilatkozatot kitölteni. Ez érvényes Marosvásárhely metropolisz övezetére, mely a következő településeket tartalmazza:

Marosvásárhely, Nyárádtő, Ákosfalva, Jedd, Kerelőszentpál, Koronka, Lukafalva (Dózsa György), Maroskeresztúr, Marosszentkirály, Marosszentgyörgy, Mezőpanit, Mezőcsávás, Nagyernye, Nyárádkarácsonfalva, illetve a községközpontokhoz tartozó falvak.

Módosítva! A Maros megyei prefektúra pontosította a metropolisz övezetre vonatkozó adatokat: ebbe viszont már beletartozik Marosszentanna, Udvarfalva és Várhegy is, sőt: a prefektúra által idézett, 2001-ből származó 351-es törvény területrendezési törvény 11-es értelmében a metropolisz övezet:

„önkéntes partnerség alapján létrehozott terület nagy városi központok (Románia fővárosa és az első rangú települések) és a közvetlen közelében fekvő városi és vidéki helységek között, legfeljebb 30 km távolságban, amelyek között együttműködési kapcsolatok alakultak ki több szinten.”

Ez viszont annyiban sántít, hogy Marosvásárhely nem tartozik az első rangú települések (200 ezer lakos fölötti városok) közé, hanem másodrangú városként szerepel az említett 2001-es törvényben.

Akkor most honnan és hová szükséges nyilatkozat? A prefektúra szerint akár Szászrégenből is el lehet utazni Marosvásárhelyre papír nélkül, sőt, Nyárádszeredából biztosan. De vajon akkor is érvényes, ha Marosvásárhely csak másodrangú város?

Sajnos konkrét településnevek nem szerepelnek sem a törvényben, sem a prefektúra „pontosításában”.

Tudja a jobb kéz, mit csinál a bal?

Mindenesetre s nyomtatvány letölthető innen: Declaratie (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

8. Vásárhelyi Forgatag: családiasabb, meghittebb, átláthatóbb

Rákóczi Kinga

Szerződést bontanak a Maroskece – Aranyosgyéres autópályaszakasz kivitelezőjével

Rákóczi Kinga

Lesznek sétálóutcák és terek!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben