fbpx
Egészségügy Életmód Közélet

Elhunyt Dr. Benedek István marosvásárhelyi hematológus

A székelyudvarhelyi születésű dr. prof. Benedek István hematológus, a MOGYE tanára, a Marosvásárhelyi Hematológiai és Csontvelő-átültetési Klinika igazgatója ma éjszaka hunyt el. Információink szerint, az orvost az új típusú koronavírus-fertőzés szövődményeivel kezelték. Habár állapota nemrég valamelyest javult, tegnap éjszaka a szervezete feladta a harcot.

Dr. prof. Benedek István neve ismerősen cseng minden vásárhelyi számára, de neve ismert Románia szerte is. Közel fél évszázadig orvosként dolgozott, és megalapította a mára európai szinten működő Hematológiai és Csontvelő-átültetési Klinikát, illetve a Carit San járóbeteg-rendelőt, amely a rendszerváltás utáni első ilyen intézmények közé tartozott. Gyerekei között is vannak orvosok.

2018-ban a nagy erdélyi orvostudós és polihisztor nevét viselő Pápai Páriz Ferenc Alapítvány életműdíjjal ismerte el munkásságát.

Őszinte részvétünket fejezzük ki az elhunyt családjának. Nyugodjon békében!

Ajánlott bejegyzések

Online tárlatra lehet jelentkezni a Kultúra Hetére

zkadar

Győzelem ajándékképpen

zkadar

Nem hivatalos, de nekünk ünnep – Március 15

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben