fbpx
Egészségügy Életmód Közélet

Elhunyt Dr. Benedek István marosvásárhelyi hematológus

A székelyudvarhelyi születésű dr. prof. Benedek István hematológus, a MOGYE tanára, a Marosvásárhelyi Hematológiai és Csontvelő-átültetési Klinika igazgatója ma éjszaka hunyt el. Információink szerint, az orvost az új típusú koronavírus-fertőzés szövődményeivel kezelték. Habár állapota nemrég valamelyest javult, tegnap éjszaka a szervezete feladta a harcot.

Dr. prof. Benedek István neve ismerősen cseng minden vásárhelyi számára, de neve ismert Románia szerte is. Közel fél évszázadig orvosként dolgozott, és megalapította a mára európai szinten működő Hematológiai és Csontvelő-átültetési Klinikát, illetve a Carit San járóbeteg-rendelőt, amely a rendszerváltás utáni első ilyen intézmények közé tartozott. Gyerekei között is vannak orvosok.

2018-ban a nagy erdélyi orvostudós és polihisztor nevét viselő Pápai Páriz Ferenc Alapítvány életműdíjjal ismerte el munkásságát.

Őszinte részvétünket fejezzük ki az elhunyt családjának. Nyugodjon békében!

Ajánlott bejegyzések

Egészségügyi alkalmazottak betegedtek meg, már 70-en vannak

zkadar

Fertőzésgócot azonosítottak az éjjeli menedékhelyen

krakoczi

Érvénybe lépett a szabadnapokra vonatkozó törvény

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben