fbpx
Ajánló Egészségügy Életmód

Gyógynövényismereti foglalkozások az erdélyi Hagyományok Háza Alapítványnál

📷 Köllő Melinda – Mária

A gyógynövények gyűjtésével, szárításával, feldolgozásával, és a növények hatásaival is megismerkedhetnek az érdeklődők a február-április időszakban tartott rendezvényeken.

A Hagyományok Háza közleménye szerint a foglalkozásokon a résztvevők elsajátíthatják a gyógyteák helyes készítését is. Szó lesz ugyanakkor az ehető- és gyomnövényekről is.

Az előadó, Köllő Melinda-Mária gyógyszerész, gyógynövényszakértő közölte:

„Eleink széleskörű ismeretekkel rendelkeztek gyógynövények terén is. Tudásuk megfigyelésen és tapasztalaton alapult, de hatékonyan alkalmazták.
Fontosnak tartom a tudományos oldaláról is és a teljesség részeként is tárgyalni ezeket a csodálatos növényeket, hogy segítségünkre lehessenek a mindennapjainkban.

A tanfolyam során a növényekben fellelhető hatóanyag-csoportok szerint rendszerezve haladnak alkalomról alkalomra, összesen hét előadás és egy terepgyakorlat keretében, megismerve gyakori gyógynövényeinket, ehető vadon termő növényeinket, illetve a belőlük házilag elkészíthető gyógyhatású készítményeket, amelyeket nagyanyáink használtak.

A rendezvénysorozat 8 alkalmas, az utolsó alkalom egy gyűjtőút

Minden előadás alkalmával valamilyen formában (friss, szárított vagy készítmény) kézbe vehetőek lesznek a növények – ígéri a tanfolyamvezető Köllő Melinda-Mária.

A rendezvénysorozatra az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány székházában, a Sáros utca 1 szám alatt kerül sor.

A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges, amelyet megtehetnek a www.ehh.ro oldalon. Jelentkezési határidő: 2024. január 31.

További információkért: adorjani.reka@ehh.ro e-mail-címen.

Ajánlott bejegyzések

Gyimestől Gímesig citerakoncert a Várban

Pápay Kamilla

Hétvégén is működnek a sípályák

Rákóczi Kinga

Maros megyét sem kerüli el a vihar

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben