fbpx
Kultúra Megye

Hol van Bernády pohara?

Marosvásárhely egykori polgármesterének, Bernády Györgynek állítana emléket a Maros Megyei Múzeum egy olyan kiállítással amelyhez a látogatók hozzájárulását kérik.

Az intézmény közleménye értelmében az új tárlat a közéleti szereplőt és az embert helyezi fókuszpontba, korszakokon átívelő kapcsolati hálóin keresztül mutatva be az országos és a helyi politikust, a műpártolót, a szabadkőművest, az amerikai utazót, a férjet és az apát.

A kiállítás előkészítése során nemcsak az új tudományos kutatásokra kívánnak támaszkodni, be szeretnék vonni a folyamatba a marosvásárhelyieket is. 

Építsük együtt a kiállítást, ismerjük meg közösen Bernády korát!

Amennyiben Bernády György személyéhez vagy korához köthető fényképfelvétel, irat, rajz, tárgy van az önök tulajdonában, és hajlandóak azt megmutatni a múzeum munkatársainak valamint a nagyközönségnek, ne habozzanak felkeresni az intézményt!

A gyűjtőkampány 2023. január 31-ig tart. Részleteket a pr@muzeulmures.ro email címen vagy a 0749.912.992 telefonszámon kérhetnek. (közlemény)

Ajánlott bejegyzések

A Don-kanyari offenzíva 77. évfordulójára emlékeztek

Noémi

Hét közben is közlekednek a somostetői autóbuszjáratok

krakoczi

Kié lett a Vastaps-díj a Nemzetiben?

Szász Cs. Emese
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben