fbpx
Ajánló Kultúra Megye

Április 29-én táncosok tölti be a főteret

Több mint ezer résztvevőre számítanak április 29-én, a tánc nemzetközi világnapján a város főterére meghirdetett rendezvényre.

Ezerhetvenöt amatőr és hivatásos táncos jelentkezett be a tánc nemzetközi világnapja alkalmából a marosvásárhelyi Színház téren szombatra meghirdetett eseményre – nyilatkozta Barabási Attila-Csaba, a Maros Művészegyüttes vezetője, a sajtónak.

Az ötlet évekkel ezelőtt született, amikor a Maros Művészegyüttes – mindkét tagozatával – nyilvános tereken szervezett villámcsődületeket.

„Ezek, a tánc örömét és fontosságát hangsúlyozó akciók Marosvásárhely számos pontján zajlottak, többek között bevásárlóközpontokban, buszmegállókban, piacokon, vasútállomáson, a Somostetőn és a városközpontban is. Voltak olyan évek, amikor a város 14 pontján zajlott ez az esemény” – mondta el az eseményt megelőző sajtótájékoztatón az igazgató.

Idén is nagyszabású rendezvénnyel készülnek ebből az alkalomból. Április 29-én, szombaton 15 órától modern-táncosok, de a Hifa Egyesülethez tartozó mozgássérült táncosok is fellépnek. 17 órától lépnek színpadra a néptáncosok: magyarok, románok, cigányok és szászok, akiket szeretettel várnak akár népviseletben, akár hétköznapi viseletben.

Ajánlott bejegyzések

Virtuális térkép az állatkerthez

Rákóczi Kinga

Medvetámadás áldozata lett egy Maros megyei juhász

Rákóczi Kinga

Nőtt a zöld forgatókönyv szerint működő iskolák száma

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben