fbpx
Közélet Megye

Útjavítások Maros megyében – nem álltak le

Egyelőre kátyúzás és kisebb szakaszok aszfaltozása zajlik, de hamarosan nagyobb munkálatokat is elkezdenek.

A hét elején a 153-as megyei út Nyárádremetén áthaladó 2,5 km-es szakaszára szakaszára került új aszfaltszőnyeg, jövő héttől viszont már több megyei úton is aszfaltozni fognak.

Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke elmondta, hogy annak ellenére, hogy az elmúlt két hónapban a koronavírus-járvány kötötte le a figyelmüket, az infrastrukturális fejlesztések sem álltak le. Egyrészt a biztonságos közlekedés, másrészt a gazdaság újraindítása szempontjából is fontos, ezek a beruházások folytatódjanak.

 „A kisebb költségvetés miatt nem tudunk új, nagy munkálatokat elindítani. A tavaly elkezdett beruházások azonban folytatódnak, így a kátyúzási és javítási munkálatok mellett dolgoznak a cégek a Bözödön áthaladó megyei úton, a Szederjes-Erked-Hargita megye határa közötti út aszfaltozásán, a Ludas-Nagysármás-Beszterce-Naszód megye határán áthaladó út aszfaltozásán, továbbá a Mezőszengyel-Mezőbodon-Kisikland közötti megyei út és a marosórbói út korszerűsítésén.”- tette hozzá Péter Ferenc.

A nyár elején elkezdődik a Nyárádtő és Dicsőszentmárton közötti megyei út felújítása is. Ennek a forgalmas, és jelenleg nagyon rossz állapotban lévő 24 km-es útszakasznak a helyreállítására uniós támogatást nyert a megyei tanács. A munkálatok kivitelezésre vonatkozó szerződést tavaly írta alá a megyei önkormányzat, a versenytárgyalást megnyerő cégtársulás időközben elkészítette a műszaki terveket, és várhatóan júniusban kezdik el a munkálatok. Szintén a nyári hónapokban kezdődik el a Szentágota és Segesvár közötti 106-os megyei út korszerűsítése. Ez a munkálat is uniós forrásokból lesz kivitelezve, a beruházás a Szeben Megyei Tanáccsal partnerségben valósul meg. (marosvasarhelyiek.ro/közlemény)

Ajánlott bejegyzések

Saját kupáján mutatja be új csapatát a Sirius

zkadar

A fővárosban nem tiltakozhatnak a szélsőségesek

krakoczi

Ötödik lett a Sirius!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben