fbpx
Közlemény Megye

A kritikus technológiákba való beruházásokra várnak projektötleteket a Maros megyei vállalkozóktól

📷 xirisgroup.com

A Maros Megyei Tanács tájékoztatja a magánszféra szereplőit a 2021-2027 közötti időszakra vonatkozó Méltányos Átállási Program finanszírozási lehetőségéről a Stratégiai Technológiák Európáért Platform (STEP) keretében.

Az Európai Beruházások és Projektek Minisztériuma által kezdeményezett felhívás célja, hogy azonosítani lehessen Maros megyében azokat a stratégiai projekteket, amelyek megfelelnek a STEP célkitűzéseinek, és finanszírozhatók a Méltányos Átállási Alapból.

Ennek érdekében a megyei önkormányzat arra kéri a Maros megyei nagyvállalatokat, kis- és középvállalkozásokat, hogy 2024. május 10-ig küldjék el a tranzitiejusta@cjmures.ro e-mail címre a kritikus technológiák fejlesztésével vagy előállításával, illetve az értékláncok védelmével és megerősítésével kapcsolatos projektötleteiket az alábbi ágazatokban:

  • digitális technológiák;
  • tiszta és erőforrás-hatékony technológiák, beleértve a „nulla nettó kibocsátású” technológiákat;
  • biotechnológiák.

A technológiák akkor minősülnek kritikusnak, ha az alábbi feltételek bármelyikének megfelelnek:

  • jelentős gazdasági potenciállal rendelkező innovatív, feltörekvő és vezető szerepet betöltő elemet hoznak a hazai piacra;
  • hozzájárul az EU stratégiai függőségének csökkentéséhez.

A Stratégiai Technológiák Európáért Platform (STEP) célja az Európai Unió iparának támogatása és az európai kritikus technológiákba történő beruházások fellendítése. A program által szeretnék csökkenteni az EU importfüggőségét a kulcsfontosságú technológiák terén, és arra ösztönözni a tagállamokat, hogy ezeket a technológiákat itthon fejlesszék.

További információk: ITT.

Maros Megyei Tanács sajtóirodája

(X)

Ajánlott bejegyzések

Használjuk felelősen az ivóvizet, kerüljük el a korlátozásokat!

Pápay Kamilla

Saját jelöltet állít a választásokon az AUR

Rákóczi Kinga

Kiszabadult két bölény az állatkerti karámból

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben