fbpx
Környezetvédelem Megye

Célkeresztben az elszórt műanyagok, ma van a Föld világnapja

📷 Marosvásárhelyi Rádió

A Természetvédelmi Világalap jelentése szerint 2050-re megnégyszereződhet a műanyagszennyezés a világ óceánjaiban, illetve a műanyag negatív hatást gyakorol a vizsgált tengeri fajok 88 százalékára.

Melanie Bergmann tengerbiológus felhívta a figyelmet, hogy az óceánból már nem lehet kiszedni a műanyagot. „A tenger- vagy folyópartokon, a strandokon még össze lehet gyűjteni a szemetet, de ha a műanyag bekerül a tengerbe, nyoma vész, mert lesüllyed a tenger fenekére, vagy olyan távoli partokra sodródik, ahol nem élnek emberek”.

A Marosba dobott, a víz felszínén úszó pillepalackok teszik nagyon látványossá azt is, hogy szemetes a part – hívja fel a figyelmet a Marosvásárhelyi Rádió főszerkesztője, Szász Attila.

A közmédia regionális stúdiója által április 20-án szervezett Közösen kitakarítjuk! akció apropóján megtudtuk, örvendetes, hogy évről-évre csökken a szemét mennyisége. „A legdurvább továbbra is a természetbe kihordott építkezési törmelék, autóalkatrészek, bútorok, ruhák” – mondja a rádió magyar szerkesztőségének vezetője.

A hétvégi takarítási akcióban több mint 500-an vettek részt. Hozzávetőleg 10 tonna szemét gyűlt össze.

Ajánlott bejegyzések

Árvizek Maros megyében

Rákóczi Kinga

A Bolt és az Uber ellen vonultak fel a taxisok

Rákóczi Kinga

Így szerepeltek az idei érettségin a magyar diákok

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben