fbpx
Közélet Közigazgatás Megye Társadalom

Látványos fejlődés Maros megyében

Kormányzati és uniós támogatással, nagyszabású beruházások kezdődhettek el Maros megyében az elmúlt két évben.

Személyes találkozók keretében számolnak be az RMDSZ politikusai a megvalósításokról, a szövetség kormányzati munkájának gyümölcséről, és arra is kíváncsiak, hogy mindezt hogyan értékeli a közösség. A találkozókon, vagy az online kérdőív kitöltése során a magyar közösség tagjai javaslatot tehetnek arra, hogy milyen tervek élvezzenek prioritást a továbbiakban.

Péter Ferenc: „a közös munkának van eredménye”

A Maros megyei RMDSZ elnöke szerint ezek a találkozók kiváló alkalmat adnak arra, hogy a helyi szervezetekkel, kisközösségekkel találkozzanak és első kézből értesülhessenek a helyiek problémáiról.

Nagyszerű lehetőség ez a kapcsolatok fejlesztésére, a bizalom megerősítésére, hogy mindenki azt érezze, van értelme a munkájának, mert a megfogalmazott problémák eljutnak a parlamentben, kormányban tevékenykedő kollégáinkhoz, és megoldásra kerülnek. Kétségtelen, hogy a magyar emberek számára hasznos és fontos az RMDSZ kormányzati jelenléte: a háborús válság ellenére, új lendülettel, több pénzből fejlődik térségünk, a munkahelyteremtő vállalkozások is több támogatást kapnak. Ezekről a lehetőségekről kell nekünk tájékoztatni közösségeinket, ösztönözni őket, hogy pályázzanak és meghallgatni őket. Munkáknak csak akkor van értelme, ha közösségünkkel együtt tudunk dolgozni, haladni.

Csibi Attila Zoltán: “Hasznos és fontos az RMDSZ kormányzati jelenléte.”

Az RMDSZ Maros megyei szervezetének ügyvezető elnöke, hangsúlyozta:

Látjuk, hogy a válság ellenére, új lendülettel, több pénzből fejlődik, épül Erdély. Maros megyében is minden településen munka folyik. Víz-, szennyvíz és gázhálózatok kiépítése kezdődött el, utakat korszerűsítenek, hidakat építenek, oktatási intézményéket építenek és újítanak, sportlétesítmények épülnek, korszerű közvilágítást szerelnek önkormányzataink, mindezt kormányzati és uniós támogatási forrásokból. Közösségeink erősítése, egy jobb és élhetőbb környezet megteremtése, feladata volt és marad is az RMDSZ képviseletnek. Ezt értékeli a közösség és elvárja, hogy a munka folytatódjon a következő években is.

Az április végéig zajló kormányzati konzultáció keretében majd minden nagyobb településen szervez találkozókat a szövetség, de külön célcsoportok számára is lesznek rendezvények.
A következő időszakban nyugdíjasokkal, családokkal és vállalkozókkal találkoznak a szövetség politikusai, minden településen várják az érdeklődőket, akinek kérdéseket is fel lehet tenni.

Ajánlott bejegyzések

Hamarosan indul a bölcsődeépítési program

Rákóczi Kinga

Otthoni elkülönítésen a Dortmundból érkező repülőjárat utasainak fele!

zkadar

Két nyergesvontató és egy személygépkocsi ütközött

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben