fbpx
Közélet Közigazgatás

Elkészült a Marosvásárhelyi EON-XR központ

Elkészült a Marosvásárhelyi EON-XR központ, amely a virtuális és kiterjesztett valóság segítségével történő alkalmazott tanuláshoz szükséges különféle berendezésekkel és technikai eszközökkel rendelkezik. Ezeket ingyenesen használhatják 16 marosvásárhelyi középiskola és négy egyetem diákjaik és tanárai – derül ki a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal sajtóközleményéből.

A Marosvásárhelyi EON-XR Központ létrehozása a 2021. augusztus 23-án megkötött szerződésbe foglaltak alapján, az EON Grant Guarantee program keretében benyújtott “Educație în realitatea augmentată în Municipiul Târgu Mureș” projekt szerves részét képezi.

A projekt célja egy oktatáson, kutatáson és fejlesztésen alapuló intézményközi együttműködés kialakítása, egy a virtuális és kiterjesztett valóságot alkalmazó platformon keresztül 5000 diák, hallgató és tanár számára, mindezt 5 év távlatában.

Az EON Reality vállalat platformjához 5000 oktatási licencet, illetve a Marosvásárhelyi EON-XR Központ ingyenes használatát biztosítjuk 16 marosvásárhelyi középiskola, továbbá 4 egyetem diákjai, hallgatói és tanárai számára annak érdekében, hogy lépést tarthassanak a technológiai fejlődés legújabb hullámával.

Ugyanakkor a virtuális valóság és az imerzív technológiával kapcsolatos képzettség által a tanulók és hallgatók sokkal könnyebben hozzáférhetnek a jelenlegi munkaerőpiachoz, amely átalakulása és automatizálása egyre gyorsabb.

A központ a virtuális és kiterjesztett valóság segítségével történő alkalmazott tanuláshoz szükséges különféle berendezésekkel és technikai eszközökkel rendelkezik. Az említett készülékek a felhasználók, tanulók és tanárok egyaránt, tehát valamennyi partnerségben álló oktatási intézmény tagjai számára ingyenesen hozzáférhetővé teszük.

Marosvásárhely 16 középiskolája csatlakozott ehhez az oktatási programhoz, illetve négy egyetem is.

Ajánlott bejegyzések

Részvételi költségvetés: elkezdődött a nyertes tervek kivitelezése

Rákóczi Kinga

Népszámlálás: alacsony a városi részvétel

Szász Cs. Emese

Az elmúlt évtized legjobb érettségi eredményei: Maros megyében hét színtízes is van

Szász Cs. Emese
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben