fbpx
Közélet Tanügy

Az elmúlt évtized legjobb érettségi eredményei: Maros megyében hét színtízes is van

Fotó: stirilekanald.ro

Az elmúlt tíz év legjobb érettségi eredményeit teljesítették a diákok az óvások előtt közzétett adatok alapján, az országos átmenési arány 73,3 százalék. Maros megyében az érettségizők 69,5 százaléka ment át.

Országszerte 89 ezer diák vizsgázott sikeresen vizsgáztak, a vizsgázók 73,3 százaléka. Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter szerint, ez az elmúlt tíz év legjobb országos átmenési aránya.

Megyékre levetítve a Kolozs megyei diákok voltak a legsikeresebbek 85,1 százalékos átmenési aránnyal, ezt követi Iași megye 81,7, Galac megye 81,6 és Brăila megye 81,3 százalékos átmenési aránnyal. A fővárosban a diákok 77,4 százaléka érettségizett sikeresen. A leggyengébb eredményt az Ilfov megyei diákok érték el 47 százalékos átmenési aránnyal. A lista végén szerepel Giurgiu megye 55 és Călărași megye 53 százalékkal. Fehér, Brassó, Argeș, Temes, Ilfov, Călărași, Giurgiu és Tulcea megyében egyetlen színtízes átlag sem született.

Országszerte 162 érettségizőn színtízes átlagot értek el. A legtöbben Bukarestben (30-an), illetve Prahova (15) Galac, Vâlcea (9-9), Kolozs és Iași megyében (8-8). Maros megyében hét színtízes született: hárman az Unirea Főgimnáziumban írtak minden tantárgyból tízest, négyen pedig az Alexandru Papiru Ilarian Főgimnázium végzősei közül.

Ajánlott bejegyzések

Pál-Antal Sándor Marosvásárhely díszpolgára lesz!

zkadar

Könyvsorozat a „színin” a doktori kutásokból

zkadar

Aszfaltoznak az Orosz-piac körül!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben