fbpx
Bűnügy Közélet

Meghalt egy háromgyerekes anyuka, miután elutasították távolságtartási kérelmét

Csép Andrea parlamenti képviselő szomorú hírt közölt Facebook-oldalán: egy háromgyerekes anyuka, aki távolságtartási végzést kért bántalmazó férje ellen, életét vesztette. A nő Maros megyei volt és februárban kérte a végzést, amit a szászrégeni bíróság elutasított.

A képviselő dühösen írta: „Meghalt egy nő! Egy Maros megyei nő, aki hiába kért távolságtartási végzést bántalmazó férje ellen.”

A nő meghosszabbítani szerette volna a végzést, hiszen a férfi továbbra is zaklatta. A bíróság azonban úgy indokolta a döntését, hogy a felek közötti feszült helyzet önmagában nem elegendő indok egy védelmi végzés kibocsátására. A férfi pedig a nőt a napokban megölte.

https://www.facebook.com/share/p/XL33ucTyX1rAMpQi

A képviselő hangsúlyozta, hogy minden nő számára követeli a valódi védelmet. Hét éve dolgozták ki az első törvényt a családon belüli erőszak áldozatainak védelmére. Bár sok nőnek sikerült újra ennek köszönhetően újrakezdenie, ez így mégsem elegendő, a hatóságok magatartása miatt a családon belüli áldozatok védelme sok esetben csak papíron létezik!

Ajánlott bejegyzések

FIGYELEM! Mától még szigorúbb a kijárási tilalom!

zkadar

A helytállás fontosságát hangsúlyozták a Postaréten

Rákóczi Kinga

Online kérdőív a tanításról

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben