fbpx
Közélet Közlemény

Elfogadták a megyei költségvetés kiegészítést

A Maros Megyei Tanács csütörtöki ülésen jóváhagyták az alárendelt intézmények átszervezéséről szóló határozattervezeteket, valamint azt, hogy a Maros Megyei Kórház egy új pályázatot tegyen le az Onkológiai Kórház orvosi eszközeink bővítésére.  

A pályázatot az Európai Beruházások és Projektek Minisztériuma hirdette meg azEgészségügyi Program keretében, és uniós forrásokból finanszírozzák. A projekt összértéke 27,7 millió lej. 

A mai ülésen elfogadták továbbá a költségvetés kiegészítésére, illetve kiigazítására vonatkozó határozat-tervezetet is. Ennek értelmében a Maros Megyei Klinikai Kórház és a Dicsőszentmártoni Gheorghe Marinescu Városi Kórház költségvetését 1,5 millió lejjel, illetve 14,7 millió lejjel egészítették ki. Az Ariel Ifjúsági- és Gyermekszínháznak jóváhagytak egy 120 ezer lejes költségvetés-kiegészítést, míg a Marosvásárhelyi Állami Filharmóniának 75 ezer lejjel lett nagyobb a költségvetése. A kulturális intézmény saját bevételeit 38 ezer lejjel növelte.

A megyei képviselőtestület megszavazta a Maros Megyei Tanács saját apparátusának, valamint több alárendelt intézménynek az átszervezésére vonatkozó tervezeteket is.  

Ugyanakkor jóváhagyták a 153A-153 jelzésű, Nagyernye-Nyárádremete-Szováta közötti megyei útszakasz korszerűsítésének kivitelezési tervét. A több mint 45 km-nyi útvonal modernizálása két szakaszban történik, összköltsége 480,5 millió lej. Ebből a Nyárádremete község – Szováta közötti útvonal felújítása 225,1 millió lej, a Nagyernye – Nyárádremete közötti szakasz pedig 255,4 millió lej.

Maros Megyei Tanács sajtóirodája

Ajánlott bejegyzések

Kolozsvárhoz viszonyítva Marosvásárhely nem számít drága városnak

Rákóczi Kinga

Marosvásárhelyi országos bajnokok, kár, hogy más városnak tekernek…

zkadar

Maros megyének szüksége van az európai parlamenti képviseletre

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben