fbpx
Közélet Közigazgatás Megye Választás 2024

Elkészült a mezőségi vízhálózat

Elsőként Mezőtóhát lakosai örvendhetnek a vezetékes ivóvíznek – tájékoztat a Maros Megyei Tanács Sajtóirodája

Végéhez közeledik a Marosludas-Mezőgerebenes térségre vonatkozó projekt, amelynek keretében 6 mezőségi község 12 településén lesz jó minőségű vezetékes ivóvíz. A most kiépített ivóvízhálózat mintegy 9000 Maros megyei lakost szolgál ki Mezőszengyel, Mezőtóhát, Mezőzáh, Mezőméhes, Mezősályi és Mezőgerebenes községekben. A beruházást az Aquaserv regionális vízszolgáltató vállalat a Maros Megyei Tanáccsal partnerségben valósította meg.

Az alapoktól kezdtük a beruházást, kiépítettük a gerincvezetéket, 74 km vízvezetéket fektettünk le, 3 szivattyúállomást és víztartályokat alakítottunk ki, hogy jó minőségű ivóvizet biztosítsunk a mezőségi falvak lakosainak. Jó hír, hogy a projekt kivitelezése során sikerült megtakarítani pénzt, és ennek köszönhetően lehetőség van arra, hogy Mezőbodon községet is rácsatlakoztassuk erre a rendszerre, az ott élők számára is biztosítva az ivóvizet – emelte ki Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke.

Mezőtóháton már fel van töltve a rendszer és folyik a víz a csapból, a többi településen a hónap végéig indítják el a vízszolgáltatást. Utolsóként Mezőgerebenesen indul el a szolgáltatás, itt csak júliusban lesz vezetékes ivóvíz.

Péter Ferenc tanácselnök elmondta, jól halad a nyárádmenti vízhálózat kiépítése is.

A Nyárádmentén Nyárádkarácson, Ákosfalva, Székelybere és Nyárádmagyarós önkormányzatokhoz tartozó 19 településen építettük ki a vízhálózatot. Az itteni rendszert júliusban lehet elindítani, ezt követően az érintett települések mintegy 8000 lakosának lesz vezetékes ivóvize. A mezőségi és a nyárádmenti hálózat fejlesztésére eddig 50 millió eurónyi támogatást hívtunk le Maros megyébe az Aquaserv vállalattal közösen – mondat el a Maros Megyei Tanács elnöke. 

Péter Ferenc kiemelte, a korszerűsítést folytatni fogják, előkészített terv van további 26 község ivóvíz-hálózatának kiépítésére, víztisztító állomások létrehozására és a szennyvízelvezető-rendszer kiépítésére is.

Fotó: Bereczky Sándor

Maros Megyei Tanács Sajtóirodája

Ajánlott bejegyzések

PNL, PSD, AUR összefogást szorgalmaz a prefektus Soós Zoltán ellen

Rákóczi Kinga

A megye úthálózata folyamatos korszerűsítést igényel

Rákóczi Kinga

Közel 100 km-es kerékpárutat építenek Maros megyében

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben