fbpx
Közélet Kultúra Megye Ország

Múzeumok éjszakája könyvtárak nélkül

Idén is megszervezik a Múzeumok Éjszakáját Marosvásárhelyen, sőt több újdonsággal is szolgálnak, a keserűség azonban az, hogy a megyei könyvtár és a Teleki Téka idén kimarad, ők csatlakoznak az országos tiltakozáshoz.

Az állami könyvtárakban dolgozókat tömörítő érdekvédelmi szervezetek közölték, nem vesznek részt a Múzeumok éjszakája programsorozatban, helyette aznap (május 18-án) délután 17 órától a fővárosi Győzelem téren állnak sztrájkőrséget, addig japánsztrájkot tartanak.

Lázok Klára: „erkölcsi kötelességünk csatlakozni a tilatkozáshoz”

A Teleki Téka igazgatója elmondta, mindannyian szakszervezeti tagok és végül is az ő fizetéseikről, megbecsülésükről van szó. Készültek ugyan a rendezvényre, kiállítást szerveztek és gyermek illetve felnőtt foglalkozásokat terveztek, de utolsó percben lefújták, május 18-án nem nyitnak ki.

A Culturmedia és Alfa Cartel szakszervezetek által képviselt tiltakozók azt nehezményezik, hogy a kormány nem tartotta be a kulturális intézményekben dolgozók méltányos bérezésére vonatkozó ígéreteit. Közleményükben tájékoztatnak, hogy a szakminisztérium és a kormány képviselőivel folytatott tárgyalásokon leszögeztek egy sor olyan intézkedést, amely a múzeumok és könyvtárak alkalmazottainak bérezését szabályozza, de az ezt tartalmazó sürgősségi rendeletet máig nem fogadták el.

Ajánlott bejegyzések

Huszonketten jelentkeztek RMDSZ listán a Maros Megyei Tanács képviselő-testületébe 

Rákóczi Kinga

Feljavítják a tárolókat – indulhat a szelektív hulladékgyűjtés

Rákóczi Kinga

Eredeti rendeltetése szerint működik vasárnap a Művész mozi

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben