fbpx
Ajánló Közélet Szociális Társadalom

Szociális kávézó nyílt Marosvásárhelyen

A Bernády szobor mögötti Teleki-házban nyitották meg kedden a Kandake kávézót, melynek különlegessége, hogy fogyatékkal élők szolgálják ki a betérőt.

A vendéglátóipari egység a sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztyén Alapítvány, az Erdélyi Református Egyházkerület és a marosvásárhelyi református egyházközségek kuratóriumának összefogásának köszönhetően jött létre.

Makkai Péter református lelkész, a Sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztyén Alapítvány fogyatékkal élők, gyermekjóléti és családsegítő ágazatának igazgatója közölte, nyugaton sok ilyen hely van, ugyanis a fogyatékkal élő emberek, egy befogadó társadalomban megtalálják a helyüket és minden területen ott vannak.

A kávézó vállalkozásként működik, ki kell termelniük a fenntartási költségeket, nem szociális szolgáltatásról van szó – mondta Makkai Péter.

📷 Csép Robi

Csép Éva Andrea szociális ügyekért felelős képviselő közölte, meggyőződése, hogy az erdélyi emberek tudnak figyelni egymásra, és azért is fontosak és támogatandók ezek a kezdeményezések. 

📷 Péter Ferenc közösségi oldala

A Maros Megyei Tanács elnöke, Péter Ferenc beszédében kiemelte, fontos, hogy egy társadalomban minden személy érezze, hasznos munkát tud végezni, és egy ilyen kezdeményezésnek az a legfontosabb szerepe, hogy azok is lehetőséget kapjanak akik nem érzik hasznosnak magukat. 

📷 Soós Zoltán közösségi oldala

Soós Zoltán polgármester közölte, a Kandake kávézónak nem csak az a célja, hogy a legjobb kiszolgálás mellett a legjobb kávét nyújtsa a fogyasztóknak, hanem egy missziót is teljesít, a társadalom érzékenyítése és Krisztus képére formálása ez a misszió. Semmihez sem hasonlítható. Nem csak egy kávézó, hanem az együttérzés, a befogadás és a hit erejének a tanúja – mondta a városvezető.

Ajánlott bejegyzések

350 programpontra hív a 10. Vásárhelyi Forgatag

Szász Cs. Emese

Kolozsvári minta alapján oldanák meg a parkolást

Rákóczi Kinga

Háztűz a Kós Károly utcában

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben