fbpx
Közélet Nagyvilág Tanügy

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki Tamási Zsolt-Józsefet

📷 Maris Cristian Daniel

A magyar köztársasági elnök által odaítélt kitüntetést ma, Marosvásárhelyen a Keresztelő Szent János plébániatemplomban vehette át a katolikus iskola újraalapítója.

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje

A II. Rákóczi Ferenc erdélyi fejedelemmé iktatásának 317. évfordulója alkalmából szervezett katolikus szentmise keretében Tóth László főkonzul adta át a kitüntetést.

Tóth László főkonzul

Tóth László főkonzul Kodály Zoltánt idézte, mondván:

“Akiben van tehetség, köteles azt kiművelni a legfelsőbb fokig, hogy embertársainak mennél nagyobb hasznára lehessen. Mert minden ember annyit ér, amennyit embertársainak használni, hazájának szolgálni tud.”

Közölte Tamási Zsolt-József szorgalmával, tehetségével és kitartásával bizonyított. Az elmúlt 9 évben foggal-körömmel küzdött az iskoláért, ennek diákjaiért és az igazságért.

Tamási Zsolt-József

Tamási Zsolt-József beszédében hálát mondott Istennek azért, ahogyan egyengeti útját, ugyanakkor családjának és az iskola illetve az azon kívül levő nagyobb közösségnek a támogatásért.

A rendezvényen jelen volt az iskola népes diákserege, pedagógusok és a politikum képviselői is, közöttük: Soós Zoltán polgármester, Vincze Loránt EP képviselő, Csibi Attila a Maros Megyei RMDSZ elnöke, Kovács Mihály Levente az RMDSZ  marosvásárhelyi szervezetének elnöke, illetve a Városi Tanács RMDSZ frakciójának vezetője, Frunda Csenge.

Kovács Mihály Levente

Kovács Mihály Levente az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetének elnöke Tamási Zsoltnak arra a vonására tért ki, amellyel rendszerint közösségében tartja a lelket. Őt idézte:

“minden vihar mulandó és ahová mások pontot akarnak tenni mi Isten segítségével vesszőt fogunk, mert nem ért még véget a történet.”

A díjátadót követően a résztvevők közösen megkoszorúzták a Vársétányon található Rákóczi szobrot.

Ajánlott bejegyzések

Továbbra is igényelhető a magyar állampolgárság

Rákóczi Kinga

Heti öt járattal bővül a Marosvásárhelyi Transilvania Nemzetközi Repülőtér kínálata

Rákóczi Kinga

Sulyok Tamás Magyarország új köztársasági elnöke

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben