fbpx
Ajánló Közlemény Kultúra Megye

Nagycsütörtöki koncertsorozatot szervez a Hagyományok Háza Alapítvány

📷 Illusztráció/Ég és föld 2023

Az alapítvány idén harmadik alkalommal szervezi meg nagycsütörtöki koncertsorozatát, segítve a húsvétra hangolódást a nagyheti teendők közepette. Az Ég és Föld című ünnepi koncertsorozat keretében, az égi, szakrális, nagyheti kompozíciókat éneklő kórushoz társul a földi népművészet. 

“A lelki könnyebbülésen túl a koncertek alkalmat nyújtanak mindenkinek az elcsendesedésre, a nagyhét és a húsvét misztériumában való elmélyülésre, és zeneileg is igazi csemegének ígérkeznek. A katarzist, a felszabadulást pedig mindannyiunknak a húsvét hozhatja el.”

Marosvásárhelyen, március 28-án, nagycsütörtökön 17 órától, a Vártemplomban lépnek fel a Cantuale Énekegyüttes és a Tokos zenekar

A rendezvényen adományokat gyűjtenek a zsoboki Bethesda Gyermekotthon részére. A Zsoboki Református Egyház keretén belül 30 éve működő Bethesda Gyermekotthon, mint nonprofit szociális intézet átszervezés alatt áll, és komoly anyagi gondokkal küszködik. A jelenlegi gyermekvédelmi törvény nem engedélyezi a nagy létszámú gyermekotthonok működését, a gyermekek elhelyezése csak családtípusú otthonokban lehetséges. Ezért a Bethesda Gyermekotthon fennmaradásához létfontosságú, hogy intézményük családtípusú otthonná alakuljon át. Az átszervezést viszont csak két családi típusú ház felépítésével tudják megvalósítani, hiszen egy épületben maximálisan 12 gyermek elhelyezése lehetséges. 

Ajánlott bejegyzések

Füst okozott riadalmat a Sebészeti Klinika épületében

Rákóczi Kinga

Nyolc ezrelék fölötti a fertőzési arány Marosvásárhelyen

Rákóczi Kinga

Berekméri Katalin a nemzeti színház művészeti igazgatója

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben