fbpx
Közélet Közigazgatás Megye Társadalom

A bözödújfalusi templom tornyából rálátni az egykori falura

📷 Átyin Andrea Kata

✍️ Rákóczi Kinga

A tervek szerint augusztusig elkészül és a bözödújfalusiak találkozója alkalmával át is adhatják az Összetartozás templomát. A létesítmény közadakozásból épül. A beruházás összértéke 200-300 ezer euróra tehető – tudtuk meg Átyin Andrea Katától, az erdőszentgyörgyi polgármesteri hivatal sajtószóvivőjétől.

📹 Csibi Attila Facebook oldala

Az erdőszentgyörgyi önkormányzat és a Bözödújfaluért Egyesület 2017-ben jelentette be, hogy közadakozásból újjáépíti a 2014-ben leomlott templomot. Nemzetiségtől és lakhelytől függetlenül a világ minden tájáról érkeztek adományok – mondta a Marosvásárhelyi Rádióban Csibi Attila polgármester.

Mint ismert a falut 1988-ban elárasztották egy új víztározó építésekor. A lakóit kitelepítették.

Az új templom már szinte teljes egészében felépült, most a toronyba vezető lépcső készül. Átyin Andrea Kata közölte, hogy a hétfőn felhelyezett tetőszerkezet a bözödújfalusiak kérésére készült üvegből, hogy lehessen rálátni az egykori falura.

A jelenlegi tervek szerint az Összetartozás templomát augusztus első szombatján, a Bözödújfaluról kitelepítettek találkozója alkalmával avatják fel.

Ajánlott bejegyzések

Maros megye egyetlen iskolája sem igényelt oltópontot

Rákóczi Kinga

Ma érkezik a Bees Airlines első járata

Pápay Kamilla

Március 15-e Marosvásárhelyen: a Kossuth kiflitől a Csík zenekar koncertjéig

Szász Cs. Emese
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben