fbpx
Közélet Közigazgatás Megye Technológia

Megépült a repülőtér saját tűzoltóállomása

A Maros Megyei Tanács repülőtérfejlesztési munkálatai közül egyet véglegesítettek, ma bemutatták a vadonatúj tűzoltóállomást.

Péter Ferenc Maros megyei tanácselnök elmondta, mindig is egyik prioritása volt a repülőtér fejlesztése. A nagyszabású tervek egyike mára megvalósult, a másik kettő: az új utasterminál megépítése és a repülőgép-parkoló bővítése is folyamatban van.

A megyei tanács kötelezettségnek tett eleget ezzel beruházással – nyilatkozta Péter Ferenc. A repülőtér nemzetközi normák szerinti működtetéséhez ugyanis elengedhetetlen egy saját tűzoltó állomás létrehozása. Az épületben három nagy kapacitású tűzoltóautó van. Kettőt saját forrásokból, egyet a nagy operatív program keretében vásárolt meg a megyei önkormányzat. Utóbbi, gyors bevetésre, külön a repülőterek igényeinek kielégítésre alkalmas. 

A bázison mentőautó, irányítóközpont, erőnléti edzések végzésére alkalmas terem és pszichológiai labor illetve konferenciaterem is található – mondta ma sajtótájékoztató keretében Péter Ferenc tanácselnök. Peti András reptér-igazgató kérdésünkre elmondta, a tűzoltóautók a légikikötő területén kívül, legtöbb egy kilométeres körzetében vehetnek részt bevetéseken, azért, hogy adott esetben, a repülőtér szomszédságában keletkező tűz füstje ne befolyásolja a látási viszonyokat.

A központnak 14 fős személyzete van, valamennyien a reptér alkalmazottai, az egység a Katasztrófavédelmi Felügyelőség alárendeltségébe is tartozik. 

Peti András reptér-igazgató arról is beszámolt, hogy próbálják minél költséghatékonyabban és a környezetvédelmi normáknak megfelelően alakítani az építményeket. A tűzoltó bázis fűtését hőszivattyúval oldják meg, az épület tetején napelemeket helyeztek el. Az új utasterminál energiaellátását fotovoltaikus elemekkel oldják meg.

Ajánlott bejegyzések

Az Azomureș termékeinek 70%-a kerül hazai farmokra

Rákóczi Kinga

A tanárjelöltek több, mint fele hetes fölött írt!

zkadar

XVII. Háromszéki Kolbászfesztivál

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben