fbpx
Bűnügy Megye

Bűnügyi vizsgálat zajlik a hírhedt RSS csoport tagjai ellen

✍️ Rákóczi Kinga

Kilenc kiskorú ellen indult bűnügyi vizsgálat, akiket azzal gyanúsít a Maros Megyei Rendőrfelügyelőség, hogy „RSS csoport” néven marosvásárhelyi fiatalokat bántalmaztak.

Amint arról mi is beszámoltunk, idén januárban derült fény annak, az egyes feltételezések szerint 13 tagú bandának a létezésére, akik marosvásárhelyi fiatalokat bántalmaztak. Egyikük édesanyja megkereste szerkesztőségünket, és részletesen beszámolt az esetről. Látszólag féltékenység volt az alapja a bántalmazásnak, de a csoport tagjai sportot űztek abból, hogy megalázzák a kiszemelt áldozatot. Ebben az esetben egy zsúfolt bevásárlóközpontban történt az erőszakoskodás.

Egy másik kiskorú azonban nagyon súlyos sérüléseket szenvedett. A szerkesztőségünknek nyilatkozó hölgy szerint a bántalmazottnak két helyen eltörték az állát, bordáit és kórházi kezelésre szorult. A szülők panaszt tettek a rendőrségen. Az áldozat esetében állítólag védelmi pénzt követeltek a csoport tagjai, majd látszólagos békülési szándékkal egy parkba hívták, ahol többen körülállták és csúnyán megverték.

A Maros Megyei Rendőrfelügyelőség csütörtöki sajtóértekezletén, portálunk kérdésére elmondták, a feljelentések kapcsán az év elején négy házkutatást tartottak és több gyanúsítottat vettek őrizetbe, közülük három esetében az ügyészség 30 napos letartóztatási parancsot bocsátott ki.

Costea Alexandru rendőrfőkapitány, a marosvásárhelyi városi rendőrség helyettes vezetője kérdésünkre elmondta, 12 és 16 év közötti kiskorúakról van szó,

14 éves kortól jogilag felelősségre vonhatóak és büntethetőek – jelentette ki a rendőrfőkapitány.

Mindezidáig tíz ilyen esetet jegyeztek be a hatóságok, viszont három sértett fél visszavonta a feljelentését, vagy egyáltalán nem kívánt panaszt tenni. Ezekben az esetekben a rendőrség hivatalból kezdi meg a kivizsgálást. Azonban az érdemi nyomozás csak azokban az ügyekben hatásos, ahol a bántalmazott vagy annak hozzátartozói írásban tesznek feljelentést.

Ajánlott bejegyzések

Erdélyben koncertezik Mága Zoltán hegedűművész

Noémi

Megújul az erdős területek egy része

Rákóczi Kinga

Nem minden iskolában függesztik fel a tevékenységet

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben