fbpx
Ajánló Kultúra Megye

Avatják a felújított Kultúrpalotát

Befejeződött Marosvásárhely emblematikus épületének felújítása, február 29-én ünnepi rendezvény keretében adják át szimbolikusan a nagyközönségnek.

A Maros Megyei Tanács és a Maros Megyei Múzeum által szervezett esemény keretében a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia ünnepi hangversenyén vehetnek részt az érdeklődők. Karmester Moritz Gnann (Németország), a szólista pedig az ukrán származású Roman Fediurko (Ausztria) zongoraművész lesz.

Az avatás nemcsak az építészet és a történelem ünnepe, hanem alkalom arra is, hogy felismerjük a kultúra szerepét egy társadalom fejlődésében. A rehabilitációval a végső cél az volt, hogy ne csak egy fizikai teret keltsünk életre, hanem hidat is építsünk a múlt és a jelen, a hagyomány és az innováció között.

– áll a kulturális intézmény meghívójában.

A február 19-én 19 órakor kezdődő rendezvényre a belépés ingyenes. Helyfoglalás a Filharmónia jegypénztárában és az Eventbook online platformon lehetséges: https://eventbook.ro/…/bilete-concert-festiv-cu-ocazia…

A marosvásárhelyi Kultúrpalota A kategóriás műemlék épület, amelyet a Maros Megyei Tanács a Regionális Operatív Program 2014–2020 által finanszírozott, „A Kultúrpalota felújítása” elnevezésű projekt keretében újított fel.

Ajánlott bejegyzések

“20 éve nem történt semmi” – Soós Zoltán a polgármester-jelöltségről

Noémi

Hétvégén még nem lépnek érvénybe a korlátozások

Rákóczi Kinga

Huszonketten jelentkeztek RMDSZ listán a Maros Megyei Tanács képviselő-testületébe 

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben