fbpx
Közélet Ország

Kelemen Hunor: a választások összevonása nem változtat semmin

📸 Gönczy Tamás

A választások összevonása nem változtat semmin, számunkra a tét: az erdélyi magyar érdek érvényesítése – jelentette be közösségi oldalán az RMDSZ elnöke, Kelemen Hunor.

A koalíciós pártok vezetői ma bejelentették: összevonják és június 9-én szervezik meg az európai parlamenti és az önkormányzati választásokat. Nem félünk tőle, a munkát elvégeztük, sőt, jól végeztük az elmúlt években, bátran állunk közösségünk elé. A választások összevonása nem változtat a téten: nekünk az erdélyi magyarok érdekét kell érvényesíteni 2024-ben is.

A magyaroknak győzniük kell az önkormányzatokban, és meg kell őriznünk európai képviseletünket. Csak így tudjuk megvédeni közösségünket a román szélsőségesektől: ha mi irányítjuk a magyarlakta településeket, erős képviseletünk van Bukarestben és Brüsszelben.”

Kelemen Hunor szövetségi elnök szerint hatalomtechnikai játszmákról túl sokat beszéltek már az elmúlt időszakban, akikre viszont egyáltalán nem jutott idő, az az állampolgárok. Pedig ennek az évnek településeink további fejlesztéséről és az Európai Unió jövőjéről kell szólnia, nem a politikai játszmákról. A nagy zajban azt gondolom, szükség van a józan és hiteles hangokra, és ezek vagyunk, leszünk mi – írja nyilatkozatában az RMDSZ vezetője.

Ajánlott bejegyzések

Újabb Maros megyei sikerek birkózásban!

zkadar

Kovács Mihály Levente: a gondoskodás és a fejlődés költségvetése az idei

Rákóczi Kinga

Háromnegyed óra alatt Segesvárról Brassóba, vonattal?

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben