fbpx
Egészségügy Közélet

Épülhet az égési sérülteket kezelő központ

📸 Egészségügyi Minisztérium

Az egészségügyi miniszter aláírta az égési sérültek kezelésére létrehozott kórház építésének megkezdésére vonatkozó utasítást, így márciusban már nekifognak a munkálatoknak.

A Maros Megyei Sürgősségi Klinikai Kórház mögötti hétszintes épületben 57 ágyas intenzív osztály és 25 műtő is lesz. A tervek szerint a válságos állapotban lévő égési sérülteknek is fenntartanak öt ágyat.

Az új épületet a jelenlegi kórház mögé építik, emiatt el fogják költöztetni a SMURD helikopterleszállóját. Folyosóval kötik össze a Marosvásárhelyi Megyei Sürgősségi Kórház épületével.

A bukaresti és a temesvári után a marosvásárhelyi lehet a harmadik egészségügyi intézet az országban, amelyet kifejezetten égési sérültek kezelésére szánnak. Mindhárom beruházás megvalósítását egy éven belül kezdték el, és 2025 végére kell befejezni. Értékük együttesen megközelíti az egymilliárd lejt.

Az összeget a román állam a Világbanktól felvett kölcsönből fedezi.

Ajánlott bejegyzések

Mélyszegénységben élő családok számára gyűjtenek adományokat

Rákóczi Kinga

Tartozások miatt csökkentik a víznyomást

Pápay Kamilla

Kábítószer hatása alatt vezetett a déli órákban – lekapcsolták!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben