fbpx
Ajánló Kultúra

Mozgásban a város – a Stúdió Színház előadásai

Ványa és Ő, ex-terápia, Johanna, avagy maradjunk már emberek című előadások szerepelnek februárban a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Stúdiószínházának műsorán.

Február 16-án, pénteken 19 órától láthatja a közönség a Ványa és Ő című előadást Patkó Éva rendezésében. Főszerepben: Hatházi András és Monica Ristea.

📸 Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem

„Hatházi András színész, író és rendező, jelenleg a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Színház és Televízió Karának oktatója, valamint a Csíki Játékszín társulatának tagja. Románia legrangosabb színházszakmai elismerése, az UNITER-díj többszörös jelöltje és díjazottja. 2008-ban A Legjobb férfi színész kategóriában elnyerte az UNITER-díjat Ványa bácsi címszerepéért (Kolozsvári Állami Magyar Színház, rendezte: Andrei Şerban).”

Február 20-án, kedden 19 órától az Ex-terápia című mozgás-színházi előadás szerepel műsoron Fehér Ferenc rendezésében.

📸 Molnár Csaba

„Pulzálás. Nem az előadással kezdődik, és nem is vele ér véget, de ebben az egy órában felerősödik. Érzések és érzelmek széles skáláját felszabadító lüktetés ránt magával, amiben elszabadult táncosok a szerelmi kapcsolatok monoton sokféleségét jelenítik meg.”

Február 24-én, szombaton 19 órától frissített szereposztással játszák a Johanna, avagy maradjunk már emberek című előadást Mohácsi János rendezésében.

📸 Kovács István

„Jeanne d’Arc látomásai által vezérelve csatlakozott a francia sereghez, és a százéves háborúban az angolok ellen páncélban, fegyverrel többször is diadalmasan védte népét. Az Orléans-i szűz száz éve szent, és hatszáz éve halott: tizenkilenc évesen eretnekség vádjával küldte máglyára az akkori hatalom. Az élő zenével kísért, humorral és tragikus fordulatokkal tűzdelt történet során a színészhallgatók számtalan szerepet játszanak el, közülük sokan most láthatóak először a Stúdió Színpadán.”

Február 22-én, csütörtök 19 órától az elsőéves magiszteri színészosztály játssza a Stúdió Színházban Ivan Viripajev: Részegek című előadását Harsányi Zsolt rendezésében. Erre az előadásra minden jegy elkelt. Legközelebb márciusban tűzik műsorra.

Jegyek elővételben a Stúdió Színház weboldalán feltüntetett online rendszerben, vagy az előadás helyszínén, kezdés előtt egy órával vásárolhatóak. Bővebb információt a www.studioszinhaz.ro honlapon találnak.

Ajánlott bejegyzések

Március 15-e Marosvásárhelyen: a Kossuth kiflitől a Csík zenekar koncertjéig

Szász Cs. Emese

Tehetségeket kerestek Marosvásárhelyen

Karessz

Összekötik a várost!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben