fbpx
Közélet Közigazgatás

Egy szándéknyilatkozat benyújtása nem elég az EU-s támogatáshoz

📸 Haáz Vince

✍️ Rákóczi Kinga

Több platformon is állították már azt, hogy az előző városvezetés munkájának a gyümölcsét aratja le a Soós Zoltán vezette önkormányzat. Szerdai sajtóértekezletén a polgármester tisztázta a kérdést.

Soós Zoltán közölte, azok az állítások, miszerint a jelenleg uniós támogatásból zajló beruházások az előző városvezetésnek köszönhetőek, nem állják meg a helyüket. Érteni kell a folyamatot. Az a tény, hogy az előző városvezetés, például 2014-ben, leadott egy szándéknyilatkozatot, az még nem jelent semmit.

Az EU-s támogatásra vonatkozó pályázat jóváhagyásáig 18 adminisztratív procedúrának kell teljesülnie.

„2023-ban az uniós pályázatokon elnyert 382 millió lejből közel 247 milliót sikerült lehívni, azaz minden marosvásárhelyi lakosra fejenként 2.125 lejnyi uniós fejlesztés jutott. Ez abszolút rekordot jelent 2016-hoz képest, amikor egy főre mindössze 81 lej jutott” – mondta Soós Zoltán.

A jelenlegi városvezetés 55 EU-s finanszírozású projektet indított el egyidőben – mondta a polgármester. Ezek között van a tömegközlekedés korszerűsítésére vonatkozó több pályázat is. Új – elektromos, hybrid és diesel – autóbuszokat vásároltak, megújul a jegyértékesítési rendszer, új buszmegállók épülnek és okos forgalomirányítási rendszert helyeznek működésbe márciusban.

Ajánlott bejegyzések

Stabil az állapota a tegnap lezuhant repülő pilótájának

Rákóczi Kinga

Helyi adók: törlik a késedelmi kamatot

Rákóczi Kinga

Kosárlabda: Hajszálon múlott

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben