fbpx
Közélet Közigazgatás

Nem ellenjegyezte a város költségvetését Ciprian Dobre prefektus

📷 illusztráció

✍️ Rákóczi Kinga

Visszaküldte felülvizsgálatra a polgármesteri hivatalnak a város költségvetésére vonatkozó tanácshatározatot a főispán, aki egyben a Liberális Párt Maros Megyei szervezetének elnöke.

Ciprian Dobre szerdai közleményében azt írja, úgy vélik, hogy egyes költségvetési tételek összeegyeztethetetlenek a tavaly elfogadott sürgősségi kormányrendelt előírásaival, ezért kéri a dokumentum felülvizsgálatát.

A prefektúra által kifogásolt tételek búrotok, illetve irodai eszközök vásárlására vonatkoznának. Soós Zoltán polgármester a Székelyhonnak azt nyilatkozta, hogy

A prefektúra eddig mindig megindokolta, hogy miért nem ellenjegyzi az egyik vagy másik határozatot. Most azonban megkérdezi, hogy biztosan nem tévedtünk? Példátlan ez a város életében. Kampány van, és a prefektus minden eszközt megragad, hogy Marosvásárhelynek ne legyen, vagy csak később legyen költségvetése. Talán az a cél, hogy késve tudjuk folytatni a beruházásokat.”

A városvezető elmondta, a hivatal szakemberei szerint minden tétel megfelel a törvényes kereteknek. Csütörtökön még egyszer alaposan megvizsgálják a prefektúra által megkérdőjelezett cikkelyeket is.

Ajánlott bejegyzések

Parkolóházak építését célzó tárgyalások megkezdését javasolja a polgármester

Rákóczi Kinga

Tiltakozik a vizsgadátumok módosítása miatt az MDT

zkadar

Huszadjára is Gurul a Rádió!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben