fbpx
Jegyzet

Újabb két gyalogosgázolás

📸 Info Trafic Mures

✍️ Rákóczi Kinga

Lassan már el sem éri az olvasók ingerküszöbét az a hír, ami „egyszerű” gyalogosgázolásról szól Marosvásárhelyen, hacsak nem jár halálos áldozattal. Túlzás nélkül: mindennaposak!

Múlt héten is nem egyet, ma (kedden) reggel újabb két személyt ütöttek el gyalogátjárón. Már a rendőrségi vagy katasztrófavédelmi sajtóközleményekben is csak elvétve szerepelnek. Az Info Trafic Mures Facebook csoportban érkezik tájékoztatás.

Nemrég egy gyalogosoknak szóló kisokost tettünk közzé portálunkonk, amiben arra figyelmeztettük, hogy nekik is résen kell lenni. Fenntartjuk! Vigyázni kell az átjárón. Ne a telefonunkat bámuljuk, stb.

De van néhány, talán költői, kérdésem a gépkocsivezetőkhöz is:
miért nem lehet odafigyelni az átjáróra? – tudtommal minden egyes átjáró előtt figyelmeztető tábla van: Lassíts!
Ha a gyalogátkelőkhöz felfestették a tilos a telefonhasználat ikont, a gépkocsivezetők számára hova és mekkora méretben kellene feltüntetni?

Személyes tapasztalat: a napokban csak azért nem kerültem be a rendőrségi hírekbe, mert idejében megálltam az átjáró kellős közepén. Este volt, jól kivilágított gyalogátkelő. Nem a tegnap hozták létre és zöldre váltott a jelzőlámpa is. Gyorsan járok, igen, de ha már az átjáró közepén voltam, azt jelenti, hogy nem akkor léptem le a járdáról. Nem fekete, hanem drapp kabát volt rajtam. A telefon a zsebemben, nem a kezemben volt és mivel már frászom van a közlekedéstől folyamatosan jobbra néztem, hogy nem jön-e mégiscsak autó.

… ráhibáztam: jött

A szemafor és az átjáró között utcaszélességnyi távolság van. Egyértelmű tehát, hogy a sofőr piroson ment át és jelent meg a sötétből. Annyi lélekjelenlétem volt, hogy hátraléptem és kibukott belőlem (a nyomdafestéket még tűrő) „normális vagy?„. Megijedt és a fékre lépett. Nem mondom, megfordult a fejemben, hogy kiszedem a kormány mögül, de végül a békés továbbállás mellett döntöttem.

Az Info Trafic Mures csoportban közzétett tájékoztatásnál olvasom a hozzászólásokat. Nem volt jó az utcai világítás, esik az eső. Magyarán mindenki hibás: a természet, mert esik az eső, a gyalogos, mert nem figyel oda, az önkormányzat, mert nincs mindenhol fekvőrendőr, a rendőrség, mert nincsenek ott minden átjárónál.

Ami viszont van: egy közlekedési szabályzat, amit el kellett sajátítani és vizsgázni is kellett belőle, mielőtt még a hajtási engedélyt a kezébe vehette a sofőr.

Ebben az áll, hogy a piros lámpa tilos jelzést jelent. A piros pont csak az iskolai tevékenységeknél jelentett pozitív visszajelzést.

A közlekedésben a piros jelzés mindenki számára ugyanazt jelenti: tilos!
Kivételt azok a járművek képeznek, amelyek megkülönböztető hang-, és fényjelzéssel közlekednek.

A piros jelzés a trabantot vezetőtől – a luxusautó sofőrjéig és a teherautótól az autóbuszsofőrig mindenki számára ugyanazt kell jelentse: meg kell állni. A gyalogátjáró előtt a figyelmeztető tábla azt jelenti, le kell lassítani. A jóérzés meg azt, hogy ha már volánnál ülnek, a közlekedőket nézik, nem a szépen világító telefonképernyőt.

A gépkocsin kívül is van élet!

Rákóczi Kinga

Ajánlott bejegyzések

Undorító, köpködős! – fülébe súgta a kerekes székben ülő kislánynak!

Balogh Katalin

„Zebrák” reflektorfényben!

zkadar

Piros, sárga, zöld – mehet!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben