fbpx
Közélet Közigazgatás

Soós Zoltán szerint Horațiu Suciu jelöltsége tisztességes, civilizált kampányra ad lehetőséget

📸 Soós Zoltán Fb oldala

A városvezető elmondása szerint nem lepte meg a liberális politikus hétfői bejelentése miszerint független jelöltként indul az önkormányzati választásokon a polgármesteri tisztségért.

„Nagyra becsülöm Horațiu Suciu professzort. Évekkel ezelőtt szívműtet hajtott végre, amivel megmentette egyik gyermekem életét. Mindig hálás leszek neki ezért” – nyilatkozta a sajtónak Soós Zoltán.

A városvezető közölte, nem érte váratlanul a bejelentés, hiszen Horațiu Suciu pártja, a PNL hónapok óta de facto kilépett a helyi koalícióból, és régóta készülnek a választásokra. Mint mondta azt reméli, hogy Horațiu Suciu nem csak a pártban betöltött tisztségeiről mondott le, hanem a liberális rossz szokásokat is maga mögött hagyja.

„Jelöltsége lehetőség arra, hogy tisztességes, civilizált kampány legyen városunkban, amely programokról és tervekről, nem sárdobálásból és személyeskedésről szól.” – mondta Soós Zoltán.

📸 Székelyhon/Haáz Vince

Mint arról beszámoltunk, Horațiu Suciu hétfőn, a polgármesteri hivatal épülete előtt tartott sajtóértekezletén jelentette be, hogy lemond a Nemzeti Liberális Pártban betöltött tisztségeiről és független jelöltként indul a választásokon a polgármesteri tisztségért.

Közvetlenül a bejelentés után az Egyesült Jobboldali Szövetség két politikai pártja, a Jobboldali Erő és a Népi Mozgalom Pártja hevesen reagált, mondván, nem született megállapodás a liberális párttal egy közös jelölt támogatásáról. A marosvásárhelyi liberálisok látszategyeztetést folytattak a politikai pártok vezetőivel, de megállapodás akkor nem született.

Újságírói kérdésre ma sajtóértekezleten Soós Zoltán megerősítette, indul egy újabb mandátumért. Elmondása szerint már a négy évvel ezelőtt választásokon is hangsúlyozta egy mandátum alatt nem lehet talpra állítani a várost. Egy polgármester akkor gondolja komolyan szándékát, ha reálisan nézi a helyzetet és legalább 10 évre tervez.

Közölte ugyanakkor azt is, hogy jelenlegi mandátuma első két évében a város tetemes adóságait törlesztették és terveket dolgoztak ki. A tulajdonképpeni, látható, munka csak azt követően kezdődhetett el.    

Ajánlott bejegyzések

Elkerülik Marosvásárhelyt a csíksomlyói zarándokvonatok

Rákóczi Kinga

Nehézkesen halad a népszámlálás második szakasza, ráadásul csak románul zajlik a lekérdezés

Szász Cs. Emese

Tanácsi határozat: 3 millió lej a megelőzésre

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben