fbpx
Bűnügy Megye

Még három fiatalt vett őrizetbe a rendőrség az RSS ügyben

📸 pixabay

✍️ Rákóczi Kinga

A hatóságok szerint mindhárman annak a, magát RSS bandának nevezett, csoportnak a tagjai, amely januárban egy parkban, csúnyán megvert egy marosvásárhelyi 14 esztendős fiút és mint utólag kiderült, valószínűleg közülük kerül ki egy másik erőszakos cselekedetnek az elkövetője is. Tavaly novemberben egy 13 éves fiút bántalmazott.

A vizsgálatok közben az ügyészek tudomására jutott, hogy a január 23-i erőszakos bűncselekményben heten vettek részt, közülük hárman marosvásárhelyiek, egy ákosfalvi fiatal. A legfiatalabb 14, a legidősebb 17 éves. Őket február elsején kapták el a rendőrök. A csoport másik három tagját még keresték, és a jelek szerint február 12-én meg is találták. Ők 15 és 16 év közöttiek.

A letartóztatottak lakásán terhelő bizonyítéknak számító javakat foglaltak le a rendőrök.

A Marosvásárhelyi Rendőrfelügyelőség sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy a novemberben megvert 13 éves fiút 8-9 napon belül gyógyuló sérülésekkel szállították kórházba, a januári bántalmazott 30-35 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Ököllel ütötték, majd miután a földre esett rugdosták.

A két ügyben eddig 9 fiatal ellen indult vizsgálat, heten előzetes letartóztatásban vannak.

A rendőrség ugyanakkor figyelmeztet, hogy a hatóságokkal való együttműködés hiánya nemkívánatos eseményekhez vezethet, az önbíráskodás pedig törvénytelen, és a vonatkozó jogszabály előírásai szerint büntetendő.

A Punctul-ban ma megjelent írás szerint, felkereste a portált annak a gépkocsinak a tulajdonosa, akinek az autója mellett fényképezkedtek és a fotókat az Instagramra feltöltötték a banda tagjai. Az illető jelezte, nincs köze a csoporthoz. Attól tart, hogy a banda által bántalmazottak hozzátartozói kárt tesznek az autójában.

Fotó: Punctul

A rendőrök ismételten arra kérik a lakosságot, hogy aki bármilyen, az ügyekhez kapcsolható bizonyítékkal rendelkezik, akár fénykép, akár videó formájában, mielőbb vigyék el a rendőrségre.

Ajánlott bejegyzések

Sportcsarnok- és uszoda épülhet Erdőszentgyörgyön!

zkadar

Startol a 26. Nemzetközi Könyvvásár

Rákóczi Kinga

Népszámlálás: autóbuszos mobil összeíró pontok Marosvásárhelyen

Szász Cs. Emese
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben