fbpx
Megye Ország Tanügy

Marosvásárhelyi iskola is bekapcsolódik a bullying, azaz iskolai bántalmazás elleni kampányba

📷 Marosvásárhelyi Rendőrfelügyelőség

✍️ Rákóczi Kinga

A Marosvásárhelyi Rendőrség iskolabiztonsági osztályának képviselői kedden, a megye 5 tanintézményben tartottak foglalkozásokat. Ezek egy országos kampány keretében zajlanak, céljuk az iskolai bántalmazás következményeinek tudatosítása.

A célcsoportba tartozó: hatodik, hetedik és nyolcadik osztályos diákokat tájékoztatják az iskolai bántalmazás jogi következményeiről, szüleiket pedig a megelőzés módozatairól.

,,Te mit tudsz tetteid következményeiről? Legyél tájékozott, dönts felelősségteljesen!”

A bullyinggal összeegyeztethetetlen erkölcsi értékek népszerűsítését szorgalmazzák, a megértést, az elfogadást, a tiszteletet és a felelősségtudatot.

Marosvásárhelyen a 7-es számú általános iskola gimnazistái vesznek részt az Oktatási Minisztérium és a Román Rendőrség közös kampányában, amely januártól júniusig tart.

A kiválasztott 5 Maros megyei tanintézményben meghirdetnek egy kreatív versenyt, amelyben a diákokat szórólapok és más ismeretterjesztők tervezésére, illetve a kampánynak megfelelő szlogen és a hozzá tartozó logó kitalálására ösztönzik.

Ajánlott bejegyzések

Árvízveszély a megyében

Rákóczi Kinga

Idén elmarad a Székely vágta és a Marosszéki Lófuttatás is!

zkadar

Rózsás flamingók és rózsás gödények az állatkertben

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben