fbpx
Közigazgatás Megye Szabadidő

Ismét vonzó hely lesz a Cinege domb

🎤 Rákóczi Kinga

Amikor még volt igazi tél, vidám nyüzsgés töltötte be a Marosszentgyörgyhöz tartozó domboldalt, hisz sízésre, szánkózásra egyaránt alkalmas volt.

Sífelvonó most is van, csakhogy az időjárási viszonyok nem kedvezőek, „havat nem tudnak varázsolni”- mondta el portálunknak Sófalvi Szabolcs marosszentgyörgyi polgármester, hozzátéve: ismét vonzóvá szeretnék tenni a környéket.

📷 Haáz Vince

A Cinege domb nyári „sípályává”, rendezvénytérré alakul, a község területére tervezett, három szakaszos kerékpárút közül a harmadik, azon a területen halad majd át, összekötve a Cinegetetőt a Somostetővel.

A Cinege dombi erdő – lőtér fölötti erdő – Máriaffy kápolna útvonalon építenek ki aszfaltozott bicikliutat. A másik, a Somostetőig vezet tovább – mondta Sófalvi Szabolcs polgármester.

Ott most is járnak kerékpárral, de sajnos terepjáróval is, viszont az egy rövid szakasz, amit, ha a község nem is tud leaszfaltozni, az állatkertig elvezet

– mondta a polgármester, közölve: ugyan a községhatárain kívül nem végezhetnek területrendezést, aszfaltozást, de véleménye szerint az majd nem akadályoz meg senkit abban, hogy a Marosszentgyörgy felől közelítse meg a Somostetőt.     

Ajánlott bejegyzések

Több mint 70 ezer diák számára kezdődik a tanév

Rákóczi Kinga

Hétvégén zárva lesz a városi uszoda

Rákóczi Kinga

Csodálatos Marosszék címmel nyílik fotókiállítás Marosvásárhelyen

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben