fbpx
Ajánló Kultúra Megye

A 18 éves Jakab Zselyke második önálló kiállítása

🎤 Rákóczi Kinga

A Kultúra hetén egyéni kiállítással ajándékozta meg a marosvásárhelyieket a Bolyais lány. Szenvedélye a festés, ebben leli örömét és ebben tudja kifejezni önmagát.

Első egyéni kiállítására 2023. decemberében, a Marosvásárhelyi Kultúrpalotában, a KULT Alternatív Kulturális Fesztivál keretében került sor.

Vidám, barátságos lány az alkotó, a kiállításmegnyitón meghatódva hallgatta végig édesapja, Jakab István, méltatását.

Látszólag egy visszahúzódó kamasz, mint kiderült egy örökmozgó fiatal.

Apa, lánya
Kiállításmegnyitó
Kiállításmegnyitó

Portálunknak nyilatkozva elmondta, kis korától rajzol és fest, számára kikapcsolódás és az önkifejezés egy formája ez a tevékenység. Mindössze idő és ihlet kell ahhoz, hogy alkotni tudjon.
A csatolt interjúból kiderül, hogy mi a kedvenc témája és mi a magyarázata annak, hogy egy-két alkotás kivételével valamennyin virág van.
Kérdésünkre azt is elmondja, hogy van-e olyan kép, amitől pénzért sem tudna megválni.

Jakab Zselyke 2005-ben született Marosvásárhelyen. Mezőpaniti lakos.Tanulmányait Mezőpanitban, a Kádár Márton Általános Iskolában, majd 2016-tól a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceumban végzi.
Jelenleg XII. osztályos, társadalomtudomány szakos, Bolyais diák. Az iskola művész körének vezetője. Képzőművészeti tehetségét a Tálentum Alapítvány keretében Molnár Krisztina segítségével fejlesztette. A festészet, grafikai tervezés és dizájn egyik kedvenc tevékenysége. Az utóbbi években több esemény, rendezvény arculatát dolgozta ki. Ábrázolásai könyvekben vagy azok borítóján is megjelentek.

A kiállítás január 19. – március 1. között tekinthető meg a Studium HUB kiállítóterében.

Ajánlott bejegyzések

Bethlen Gáborra emlékeztek Marosvásárhelyen

Rákóczi Kinga

Fergeteges Kowalsky koncerttel ért véget a Forgatag

Rákóczi Kinga

Angyal Karaván Marosvásárhelyen

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben