fbpx
Egészségügy Közélet Közigazgatás Megye

Több mint 300 férőhelyes parkolót alakítanak ki a kórház mögött

📷 Székelyhon/Haáz Vince

A légiközlekedési hatóság engedélyére vár a Maros Megyei Tanács, annak a 338 férőhelyes parkolónak a kialakításához, amely a kórház melletti parkolás problémáját enyhítené – jelentette be sajtóértekezletén a Maros Megyei Tanács elnöke.

Péter Ferenc elmondta, a tervek elkészültek, viszont alkalmazkodni kell a súlyos égési sérültek ellátására alkalmas központ építési munkálataihoz is. A Maros Megyei Kórház mögötti helikopter leszállót költöztetni kellett, így a tervezett parkolót úgy kell kialakítani, hogy ne zavarja a helikopterek közlekedését.

Azért nem építhetnek emeletes parkolóházat, mert a helikopterek leszállópályájának útjában állna, így erre nem kapnak engedélyt – mondta a megyei tanács elnöke.

A 338 férőhelyes, térkövezett, napelemes oszlopokkal kivilágított gépkocsiparkoló a kórház és a marosszentgyörgyi temető között helyezkedik majd el – mondta szerdai sajtóértekezletén Péter Ferenc a Maros Megyei Tanács elnöke.

Ajánlott bejegyzések

Lesz Forgatag!

zkadar

Március 15-e Marosvásárhelyen: a Kossuth kiflitől a Csík zenekar koncertjéig

Szász Cs. Emese

20 óra – 35,19%-os részvételi arány Marosvásárhelyen

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben