fbpx
Közélet Megye Ország

Szerdán is folytatták a tiltakozást a gazdák és közúti fuvarozók

📷 Haáz Vince

✍️ Rákóczi Kinga

A Maros Megyei Rendőrfelügyelőség tájékoztatása szerint ma dél körül, Nyárádtő – Radnót útvonalon, menet és jövetirányban egyaránt hozzávetőleg 43 mezőgazdasági jármű, 1 teherautó és 50 személyautó vonult fel, lassítva a forgalmat.

Marosvásárhely főterére csak a személyautók, közel százan hajtottak be lassan, tülkölve. A tüntetőket nem engedték megállni a prefektúra előtt. Így megkerülték a főteret és rendőri felvezetéssel elhagyták a belvárost.

📷 Haáz Vince

Egy órával korábban, teherautókkal is behajtottak a városba, ezúttal a Sinaia utca, Aranykakas környékén, majd kivonultak onnan.

Mint mondták, addig folytatják a tiltakozásukat, amíg nem látják körvonalazódni a lehető legtöbb problémájukra működőképes megoldást kínáló első jogszabályt.

A tiltakozók egyik képviselője, Ionuţ Cercel mezőgazdasági termelő az Antena3-nak nyilatkozva elmondta, értékelik a kormánynak azt az erőfeszítését, hogy háromoldalú tárgyalásokat kezdeményezzen ezekről a problémákról a munkáltatói szervezetek, illetve a központi és a helyi hatóságok bevonásával. Közölte, hogy a hetedik napja tiltakozó gazdák és fuvarozók aktívan részt szeretnének venni ezeken az egyeztetéseken.

📹 Tiltakozók

Ionuţ Cercel elmondta, a gazdák és a közúti fuvarozók mindaddig az utcán maradnak, amíg nem látják körvonalazódni az első olyan jogszabályt, amelyik működőképes megoldást kínál a lehető legtöbb problémájukra. Hangsúlyozta, hogy a tiltakozásaikat békés és civilizált módon folytatják, elzárkóznak a vandalizmustól és a törvénysértésektől – írja az Agrepres.

Ajánlott bejegyzések

Ismét dobogón Fángli Henrietta

zkadar

Hatszor kevesebb pénzt kapott a város a tartalékalapból

zkadar

Több mint 6000 munkanélküli van a megyében

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben