fbpx
Egészségügy Közélet Megye

Fizetőssé válhat az egészségügyi alapellátás

📷 Haáz Vince

🎤Rákóczi Kinga


Péntekig, naponta utcára vonulnak, és amennyiben problémájukra nem találnak megoldást, február elsejétől nem írják alá az egészségbiztosító pénztárral kötött szerződést a háziorvosok és járóbeteg-rendelőkben dolgozó szakorvosok – erről döntöttek mai ülésükön az ágazatbeliek.

Mivel az Egészségbiztosító Pénztárral kötött szerződés szabályozza az alapellátást, minden ingyenes vizsgálatot, szakorvosi vizsgálathoz szükséges küldőpapírok kiadását és az ártámogatott gyógyszerek kiírását is, a továbbiakban erre nem lesz lehetőség. Szükség esetén a sürgősségi szolgálatokhoz kell majd fordulniuk a betegeknek – nyilatkozták portálunknak háziorvosok.

Tavaly emeltek ugyan a pontrendszeren, de volt egy sor adóváltozás is ami megterhelte a kabinetek költségeit: a számlák kifizetése, a biológiai hulladék elszállítása, személyzet bérének biztosítása, stb. mind olyan költség ami nélkül nem tudják működtetni a rendelőket. Most ezt a pontrendszert akarják visszavágni 30%-al, csődbe fognak menni a családorvosi rendelők.

Ez, a kiöregedőben levő szakma nem vonzó a fiatalok számára, az pedig aki ezt a pályát választja, nem megy vidékre. Szakmailag nem tud kiteljesedni – mondta a portálunknak nyilatkozó családorvos.

A kedd déli megmozdulást követően Ciprian Dobre prefektus fogadta a tiltakozók küldöttségét. Az orvosok szerint látszólag megérti és támogatja őket.

Ajánlott bejegyzések

Soós Zoltán: – Ma győzött Vásárhely! Együtt győztünk.

zkadar

Használjuk felelősen az ivóvizet, kerüljük el a korlátozásokat!

Pápay Kamilla

Nosztalgiakiállítás a Víkendtelepen

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben