fbpx
Közélet Megye Ország

Teherautókkal lassították a forgalmat a koradélutáni csúcsforgalomban

📷 Info Trafic Mures

✍️ Rákóczi Kinga

Marosszentgyörgy felől érkeztek Marosvásárhelyre az elégedetlen fuvarozók, Stop abuz RCA feliratú kamionokkal. A pótkocsik nélküli teherautókkal, a sofőrök nem mentek be a főtérre, de hangos dudálással vonultak végig a városon, lassítva a forgalmat.

A szállítók és gazdák tüntetése napokkal ezelőtt kezdődött. A mezőgazdasági – és pénzügyminisztériumban folytatott tárgyalásaik nem vezettek célra, így ma is folytatták azt.

A közúti fuvarozók szerdától forgalomlassítással tiltakoznak a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (RCA) magas ára miatt. A tüntetéshez gazdák is csatlakoztak. A nagyobb gazdaszervezetek bejelentették, hogy nincs közük a tiltakozó akciókhoz.

Közben a rendőrség huszonnégy ügyben indított eljárást nyilvános felbujtás bűntettének gyanújával a fuvarozók és mezőgazdasági termelők Whatsapp-csoportjában megosztott, erőszakra buzdító üzenetek miatt.

Ajánlott bejegyzések

Szolgálja az úszást a régi uszoda!

zkadar

Kérdéses a Segesvári Középkori Fesztivál megszervezése

Szász Cs. Emese

Az aradi vértanúkra emlékezünk ma

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben