fbpx
Szociális Tanügy Társadalom

Online játék a gyűlöletbeszéd azonosításra

🎤 Rákóczi Kinga

A gyűlöletbeszéd elleni érzékenyítést szolgálja, és az ezzel szembeni fellépési módozatokra tesz javaslatokat az az online platform, ami játékra hajazó, barátságos grafikával segít megérteni a jelenséget.

A LEAD-Online projekt („Learn, Engage, Act: Digitális eszközök az online gyűlöletbeszéd megelőzésére”) részeként a Divers Egyesület szervezésében mutatták be csütörtökön a platformot vagy ahogyan ők nevezik, az online játékot.

Koreck Mária

Nem egy megszokott online játékról van szó. Egy online felületen, hasonló grafikával, mint amilyen az online játékokban van különböző esettanulmányok vannak bemutatva. Fel lehet ismerni, hogy az miért gyűlöletbeszéd, és ki lehet választani egy menüből, hogy milyen formában lépnénk fel ellene – nyilatkozta Koreck Maria a Divers Egyesület elnöke.

Koreck Mária reméli, hogy ilyen formában sikerül segíteni az embereknek abban, hogy felismerjék, mi a gyűlöletbeszéd, és hogyan lehet ellene fellépni.

9 komplexebb ilyen helyzet van feldolgozva

A Divers Egyesület elnöke szerint a szólásszabadságot védeni kell, de amelyik pillanatban másoknak ártunk vele, extrém módon elvisszük a szélsőségbe, akkor az már nagyon kártékony hatással van személyre is, de közösségre is.

Koreck Mária hangsúlyozta, törvényesen is fel lehet ellene lépni, de igazán sok embernél tulajdonképpen az kellene, hogy tudatosan álljon hozzá ehhez, és tudatosan fékezze magát.
Önkritikával éljünk, vagy gondolkozzunk, főleg mielőtt valamit kimondunk.

Kiderült, hogy készült egy útmutató is a tanerőknek. Amit használhatnak, abban be van mutatva lépésről lépésre, hogy milyen formában lehet beépíteni ezt a játékot az oktatási folyamatba.

Ajánlott bejegyzések

Autósok figyelmébe, új jelzőlámpa

Karessz

Működési engedély nélküli iskolák a megyében

Rákóczi Kinga

Adóvá alakul a szemétdíj

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben