fbpx
Baleset Közlemény Megye

225 tűzeset volt 2023-ban Maros megyében

Tudatosító kampányt indított az E-on és a Delgaz Grid szolgáltatókkal közösen az Országos Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség.

Szerkesztőségünkbe is eljuttatott közleményükben azt írják, hogy országos viszonylatban évente több mint 500 idős személy veszíti életét vagy sérül meg tűzesetekben. Többségük 70-en éven felüli.

2023-ban naponta, átlagban 19 lakástűzhöz riasztották a katasztrófavédőket, zöme vidéki térségekben.

Maros Megyében, tavaly 225 lakástüzet jelentettek, a halálos áldozatok száma 7-re tehető – tájékoztatta portálunkat a Maros Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség képviselője, Georgiana Olteana törzsőrmester.

Az „Împreună pentru siguranță” – „Együtt a biztonságért” kampány célja felhívni a figyelmet arra, hogy milyen módon lehet megelőzni az ilyen jellegű baleseteket, ugyanakkor rávilágít a lehetséges okokra.

Forrás: ISU Mureș

A szakemberek szerint a tűzesetek fő okai a hibás vagy improvizált elektromos berendezések vagy készülékek, a zárt térben nyílt tűz használata, a fűtőberendezésekből kipattanó szikrák, hibás, improvizált vagy felügyelet nélkül működő fűtőberendezések, hibás vagy eldugult kémények.

A Delgaz Grid tájékoztatása szerint, tavaly 12 robbanásos baleset jegyeztek, ezek során 36-an szenvedtek sérüléseket, 5-en nem élték túl. 30-an idős személyek voltak. Idén már 3 robbanásos tűzeset keletkezett, hatan sérültek meg, közülük ketten időskorúak.

Ajánlott bejegyzések

Buszjegyet adnak a hulladékért Marosvásárhelyen is

Szász Cs. Emese

Osztrákok által körözött személyeket vettek őrizetbe Marosvásárhelyen.

Rákóczi Kinga

Árvizek Maros megyében

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben