fbpx
Közélet Közigazgatás Szociális

Évértékelő Csép Éva Andrea RMDSZ képviselővel

📷 Haáz Vince

✍️ Rákóczi Kinga

Az RMDSZ féléves kormányzási ideje alatt több olyan programot tudott elindítani, amellyel megkönnyítette az önkormányzatok tevékenységét – nyilatkozta évértékelőjében Csép Éva Andrea parlamenti képviselő.

Ezek között említette a bölcsődeprogramot is amelyet, az akkor Cseke Attila által vezetett fejlesztési és közigazgatási minisztérium indított. A program lényege, hogy segítse a kisebb bevétellel rendelkező önkormányzatokat is bölcsődék működtetésében.

🎤 Csép Éva Andrea RMDSZ parlamenti képviselő

A bölcsődékkel kapcsolatos kérdésekkel az 1970-es évek óta nem foglalkozott senki. Azt a szabályrendszert elemezték, újratervezték és a kor igényeihez igazították Cseke Attila vezetése alatt a minisztériumban – mondta a képviselő. Az új rendszer szerint a bölcsődék, pont úgy mint az óvodák és iskolák, fejkvóta támogatást kapnak. Ebből kijön az ott dolgozó szakszemélyzet bére, és ez alapján tudják fenntartani a bölcsődéket az önkormányzatok.

Ami viszont nagy kihívás, a szakszemélyzet hiányának a pótlása. Támogatni kell, hogy akár a fiatalok, akár a csecsemőgondozás iránt érdeklődő középkorúaknak lehetősége legyen szakképesítést szerezni. Módosult ugyanakkor a magánbölcsődék engedélyeztetési feltételrendszere is – pontosított a politikus.

📷 Csép Éva Andrea Facebook oldala

Mint mondta, minden politikai pártnak érdeke, hogy kormányon legyen, mert a kormányzás egy eszköz, így lehet érvényre juttatni saját elképzeléseiket.

A jelenkori kormánynak azok az intézkedései amelyeket hoz, nagyon tisztán látszik, hogy nincs vízió. Folyamatosan az aktuális tűzoltás zajlik. Az RMDSZ ellenzékből megfogalmazza a kritikáit, és előterjeszteni javaslatait, de ezek elfogadásához többségre van szükség, így adott kérdésekben egyeztetni, tárgyalni kell a liberális vagy szociáldemokratapárti képviselőkkel.

Az RMDSZ-nek nem az a feladata, hogy beálljon a sarokba és duzzogjon

Az itthon maradt 1 millió 100 ezer magyar ember érdekeit kell képviselni – hangsúlyozta Csép Éva Andrea. Az RMDSZ ellenzéki tevékenységének mérlegére került, az évértékelő során, a nyugdíjtörvényt és a családi támogatási rendszert emelte ki. Kiemelve, az édességmentes és a kismamák és kisgyerekesek számára kialakított pénztárok létrehozását. A friss házasok vagy gyereket vállalók, illetve örökbefogadóknak javasolt és elért támogatásokat.

Kudarcként éli meg a politikus, hogy a költségvetési vita során nem sikerült elérni, hogy minden olyan szervezet, amely szociális tevékenységet folytatat és állami támogatást kér, meg is kapja azt.
28 millió lejen múlt az, hogy minden ilyen szervezet megkapja a finanszírozást – jegyezte meg a képviselő.

📷 Csép Éva Andrea Facebook oldala

A 2024-es év legnagyobb kihívásai között, politikai vonatkozásban az eddig példanélküli választásokat emelte ki.

Négy alkalommal kell a szavazóurnák elé járuljanak a polgárok.

(szerk. megj.) Júniusban Európa Parlamenti választás, ősszel önkormányzati, majd parlamenti választások, év végén pedig elnökválasztás elé néz az ország.

Ajánlott bejegyzések

Újabb mandátumot kapott Péter Ferenc

Rákóczi Kinga

Folytatódhat a fedett jégpálya korszerűsítése

Rákóczi Kinga

Ők képviselnek bennünket majd a parlamentben!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben