fbpx
Baleset Megye

Nem egészen egy hónap alatt 405 esethez riasztották a Katasztrófavédőket 

📷 Maros Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség

Mérleget vont a Maros Megyei “Horea” Katasztrófavédelmi Felügyelőség. November 22. és december 28. között: 18 tűzesethez, 4 közúti balesethez és 10 sürgősségi esethez hívták a tűzoltókat. A SMURD Rohammentő Szolgálat egységeit 373 esethez riasztották. 

A beszámolóban külön kitérnek arra a négy tűzesetre, amelyek karácsonyban történtek.

December 23-án, szombaton este egy mezőcsávási háztáji gazdaság melléképületében keletkezett tűzhöz riasztották a tűzoltókat. A helyszínen két marosvásárhelyi és egy mezőcsávási alakulat dolgozott a lángok megfékezésén. Az épületben található javak és az épület szerkezete mintegy 150 négyzetméteren a lángok martalékává váltak. Személyi sérülés nem történt. A tüzet a kályhából kipattant parázs okozhatta – írják a katasztrófavédők.  

Szintén szombaton egy szászrégeni tűzesethez hívták őket. Ott egy tömbház földszinti lakásában csaptak fel a lángok. A tűz ugyan nem, de a sűrű füst a többi lakrészre is átterjedt. Az oltás és szellőztetés idejére 22 személynek kellett elhagynia otthonát. A mentők segítségére itt sem volt szükség. A szakemberek megállapították, hogy a tüzet egy égő cigaretta okozhatta.

December 25-én, hétfőn egy marosszentkirályi házban kiütött tűzhöz riasztották a tűzoltókat. Négy bevetési, oltási műveletekre alkalmas járművel és egy SMURD csapattal siettek a helyszínre. Többórás küzdelem ellenére 200 négyzetméteren a ház tetőszerkezete és 100 négyzetméteres felületen a ház belső tere kiégett. A tüzet valószínűleg a túlhevült fűtőrendszer okozta. Személyi sérülés nem történt.    

Szintén hétfőn marosszentgyörgyi lakástűzhöz riasztották a szakembereket. Egy tömbházlakás konyhájában csaptak fel a lángok. A tűz nem terjedt át más lakrészekre. A tulajdonost a helyszínen látták el a mentősök. A tűz a kályha túlhevüléséből keletkezett – írják a katasztrófavédők. 

Ajánlott bejegyzések

Korszerű oxigénterápiás rendszert építenek ki a Maros Megyei Klinikai Kórházban

Rákóczi Kinga

Folytatják az ivóvíz és csatornahálózat fejlesztését Maros megyében

Rákóczi Kinga

Hét kihívója van a választásokon Péter Ferencnek

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben