fbpx
Baleset Bűnügy Megye

Hatósági felügyelet alatt marad a székelyudvarhelyi bentlakásánál munkálatokat végző cég ügyvezetője

Hatósági felügyelet alatt marad a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium beomlott bentlakásánál csatornázási munkálatokat végző cég ügyvezetője.

A marosvásárhelyi ítélőtáblai ügyészek december 20-án kérték László Szilveszter Sándor előzetes letartóztatását. A marosvásárhelyi bíróság elutasította az indítványt, és elrendelte a vállalkozó hatósági felügyeletét. Az ügyészek fellebbeztek, de a törvényszék elutasította azt, így a vállalkozó további 60 napig hatósági felügyelet alatt marad.

Ez idő alatt a gyanúsított csak bírósági engedéllyel hagyhatja el Hargita és Maros megye területét, nem kommunikálhat a tanúkkal és a falomlás három sérültjével, illetve nem folytathat semmilyen tevékenységet a vállalkozásánál.

A Maros Megyei Ítélőtábla korábban közölte, hogy a cégvezetőt az építkezések minőségi követelményeire vonatkozó törvény megsértésével, gondatlanságból elkövetett emberöléssel és gondatlanságból elkövetett testi sértéssel gyanúsítják.

Gianina Oreviceanu ügyészségi szóvivő szerint a vádhatóság szerint a cégvezető közvetlenül a bentlakás fala mellett ásatott egy árkot, noha erre a munkálatra nem volt engedélye. Az ügyben több tanút kihallgatott és dokumentumokat foglalt le az ügyészség.

Mint arról beszámoltunk, december 18-án délután leomlott a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium bentlakásépületének egyik fala, és négy diák a romok alá szorult. Egy 17 éves farkaslaki fiú életét vesztette, három lány pedig kórházba került, egyikük állapota továbbra is válságos. (Agerpres)

Ajánlott bejegyzések

Két baleset történt ma reggel a megyében

zkadar

A Turbina-árokba fulladt

Karessz

Túljelentkezés van Marosvásárhelyen a bántalmazott nőknek fenntartott menedékhelyen

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben