fbpx
Közélet Ország Társadalom

A képviselőház elé kerülnek az autonómiatervezetek

Csütörtökön tárgyalja a képviselőház, a Székelyföld, a nemzeti közösségek, illetve a magyar közösség kulturális autonómiájával kapcsolatos három törvénytervezetet.

Az ülés 14 órakor kezdődik a képviselőház házbizottságának döntése értelmében. A Székelyföld autonómia statútumának, a nemzeti közösségek kulturális autonómiája kerettörvényének és a magyar nemzeti közösség kulturális autonómia statútumának tervezetét az RMDSZ listáin parlamentbe jutott Kulcsár-Terza József-György és Zakariás Zoltán nyújtotta be december 20-án.

Ugyanaznap Marcel Ciolacu miniszterelnök, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke közölte: javasolta a képviselőház elnökének, hogy intézkedjen egyes RMDSZ-es színekben mandátumot szerzett politikusok „mérgező” törvényjavaslatainak sürgős elutasításáról.

A kormányfő bejegyzése szerint Székelyföld autonómiáját, illetve az etnikai alapú kulturális autonómiát célzó „elszigetelt” jogszabályjavaslatoknak „nincs keresnivalójuk egy demokratikus államban”.

„Ez a bizonyos időközönként felbukkanó vita értelmetlen” – vélekedett a miniszterelnök. (Agerpres)

Ajánlott bejegyzések

Valós idejű koronavírus-tesztek a megyei klinikai kórházban!

zkadar

Elszállíthatják a tilosban parkoló autókat

Rákóczi Kinga

Rangadót nyert a Sirius!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben