fbpx
Baleset Egészségügy Megye

Nem változott az állapota a Marosvásárhelyen ápolt fehéregyházi diáklánynak

📷 Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség

Továbbra is kritikus állapotban van Barabás Orsolya, akit hétfőn szállítottak Marosvásárhelyre, miután Székelyudvarhelyen maga alá temette a részben összedőlt bentlakás.

A X. osztályos diáklányt sikerült újraéleszteni miután kimentették a romok alól, majd a Marosvásárhelyi Sürgősségi Klinikai Kórház intenzív terápiás osztályára szállítani. Állapota azóta is válságos.

A kórház sajtószóvivője, Mariana Negoiță, a Székelyhonnak azt nyilatkozta, hogy a páciens továbbra is életveszélyes állapotban van. 

A székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium bentlakásánál történt falomlásban megsérült három diáklány közül kettő csütörtökön elhagyhatja a kórházat – nyilatkozta az AGERPRES-nek a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal szóvivője.

A falomlásban elhunyt 17 éves fiatalt, ma kísérik utolsó útjára a szülőfalujában, Farkaslakán. 

A marosvásárhelyi bíróság szerda este elrendelte a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium beomlott bentlakásánál csatornázási munkálatokat végző cég ügyvezetőjének 60 napos hatósági felügyelet alá helyezését. A vállalkozót az építkezések minőségi követelményeire vonatkozó törvény megsértésével, gondatlanságból elkövetett emberöléssel és gondatlanságból elkövetett testi sértéssel gyanúsítják. (Agerpres)

Ajánlott bejegyzések

Fogadj örökbe egy anyát! Élen járunk a leányanyák száma tekintetében

Rákóczi Kinga

Gyakorlatoznak a katasztrófavédők

Rákóczi Kinga

Komposztálj és nyerj!

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben