fbpx
Közélet Közigazgatás Ország

Már csak 9 km hiányzik ahhoz, hogy autópálya kösse össze Marosvásárhelyt Nagylakkal

📷 DRDP Brașov

Csütörtökön megnyiták a Maroskece – Aranyosgyéres autópálya-szakaszt. Az összesen 15,7 km hosszú sztrádarész megnyitásával az A 3-as autópálya összefüggő szakasza, Marosvásárhelytől a Kolozs megyei Magyarnádasig, 133 km – közölte az Országos Útügyi Társaság.

A nem egészen 16 km-es szakasz megépítésére vonatkozó szerződést 2022 októberében írták alá, az építkezés megkezdésére szóló parancsot 2022 november 21-én adták ki. A kivitelezési határidő 2024 augusztusa lett volna.

Az erdélyi autópálya idén két szakasszal bővült. Szeptemberben adták át a Szilágynagyfalu és Berettyószéplak közötti mintegy 13,55 km-es sztrádarészt. Most a Maroskece – Aranyosgyéres szakasszal, Marosvásárhelytől 133 km-en lehet autópályán közlekedni Magyarnádasig.

Ugyancsak autópálya köti össze Marosvásárhelyt Holgyával. Az A3-as Marosvásárhely – Torda, az A10-es Torda-Szászsebes és az A1-es Szászsebes – Holgya útvonalon 245 km-en lehet autópályán haladni. A hiányzó, 9 km-es Marzsina és Holgya közötti A1-es pályaszakasz átadása után megszakítás nélkül 400 km-en lehet autópályán haladni Marosvásárhely és Nagylak között.

Ajánlott bejegyzések

Fogyatékosoknak szerveztek „paralimpiát”

zkadar

Picit megkéstek az „Angyalok” de szerettel jöttek

zkadar

Tovább egyszerűsödik az ügyintézés

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben