fbpx
Ajánló Kultúra Portré

„Csak azért imádkoztam a Jóistenhez, hogy bár egyetlenegyszer igazi színpadon játszhassunk”

Minimalista díszlettel és technikával több évtizede játszik teltházas előadásokat a Hahota színtársulat. Ennek a titkáról is faggattam Puskás Győzőt. Közben beszéltünk a nagyon gazdag kabaréirodalomról, a közönség szerepéről a bohózatokban és arról is, hogy vannak-e, voltak-e véletlenek a társulat életében.

Aki csak a színpadról ismeri Puskás Győzőt, a mindenkori kisembert, „Salamon Bélát” látja benne, így már színpadra lépésekor hahotázásba kezd a közönség. Magánemberként is egy csupaszív, optimista, vidám ember, aki az „egyszerű” nézővel is úgy áll szóba az utcán, mint régi ismerőssel.

Mi a sikerük titka?

Az interjúban elmondja azt is, hogy számára a színpad és a nézőtér olyan, akárcsak egy nappali. Szeretetgyűrű veszi körül. Családja helyett család a közönség.

Első előadásaikat a Maros parton, összeeszkábált színpadon játszták és gyakran az eső szakította félbe a darabot, kergette el a közönséget. Azért imádkozott, hogy legalább egy alkalommal léphessenek fel fedél alatt, valódi színpadon. És megtörtént. Nem egyszer, több mint 2000-szer – mondja Győző.

Az idei, És akkor mi van? című szilveszteri kabarét dr. Kovács Levente rendezésében viszi színre a társulat. Közel 80 előadást terveznek Erdély szerte.

Ajánlott bejegyzések

Marosvásárhelyen lép fel a Gyermekfilharmónia

Rákóczi Kinga

Összekötik a várost!

zkadar

Pallady kiállítás a Maros Megyei Múzeumban

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben