fbpx
Közélet Ország Tanügy

Nicolae Ciucă: A katolikus iskola ügyét helyben kell megoldani

A Nemzeti Liberális Párt elnöke, volt miniszterelnök, tegnap a Digi24 televízió esti műsorában fejtette ki véleményét ebben a témában is.

Véleménye szerint a marosvásárhelyi katolikus iskola ügyében helyi szinten kell megoldást keresni. Nicolae Ciucă azt mondta, a Nemzeti Liberális Párt központi szinten nem gátolja semmiben az iskola létrehozását.

nem bánta meg, hogy koalícióra lépett a szociáldemokratákkal

A műsorban a főbb politikai pártok vezetői által beküldött kérdésekre is válaszolt a liberális pártelnök. A szociáldemokrata Marcel Ciolacu kérdésére válaszolva közölte, két évre a koalícióra lépést követően is úgy gondolja, hogy nagyon jó döntés volt, nem bánja. Hozzátette, a 2021-es év végi belpolitikai, gazdasági helyzetben és az adott nemzetközi kontextusban erre volt szüksége Romániának, és bár sokan mindössze három-négy hónapot jósoltak a koalíciónak, az immáron két éve működik.

2024-ben marad a jelenlegi koalíció

Ludovic Orban-nak arra a kérdésére, hogy mikor mondják fel a koalíciót a szociáldemokratákkal, Nicolae Ciucă közölte, a stabilitás érdekében „a 2024-es választási év végéig” folytatják a közös kormányzást, de valamennyi választáson önállóan indulnak. Hozzátette, „nem lesz könnyű” a közös munka a kampányok alatt, de felelőtlenség lenne az emberekkel szemben felrúgni az együttműködést.

Szélsőséges pártokkal nem szövetkeznek

Egy másik kérdésre válaszolva a liberálisok elnöke kizárta, hogy alakulata koalícióra lépjen az AUR-al. „A lehetséges politikai konstrukciókról folytatott tárgyalásokon soha nem jöttek szóba szélsőséges pártok. A PNL egy jobbközép párt, és az ebbe a középszegmensbe illeszkedő alakulatokkal tud koalícióra lépni” – fogalmazott. Hozzátette, az Európa-szerte egyre inkább teret nyerő szélsőségesség aggasztó, az extrémizmus ugyanis „kívül esik a normalitáson, nincs semmi köze a rációhoz”. (Agerpres)

Ajánlott bejegyzések

Folytatódnak a kátyúzási munkálatok!

zkadar

Tamási Zsolt a katolikus iskola újabb meghurcolásáról

László Portik

Portik Vilmos a Komfortzónában: mindig szervezkedett, mindig mozgatta valami

Pápay Kamilla
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben