fbpx
Bűnügy Közlemény Ország

Börtönből irányítottak bűnszövetkezetet, amely idősektől csalt ki jelentős pénzösszegeket

⌨️ MTI

A marosvásárhelyi és szamosújvári börtön négy fogvatartottját gyanúsítják annak a bűnszövetkezetnek az irányításával, amely idős emberektől csalt ki jelentős összegeket Románia-szerte – közölte hétfőn a romániai országos rendőrfőkapitányság.

A közlemény szerint a csalók a „baleset-módszert” alkalmazták. Telefonon vették fel a kapcsolatot az idős emberekkel, akiknek azt mondták, hogy külföldön élő rokonuk balesetet szenvedett, és jelentős pénzösszegre van szüksége a kórházi kezeléséhez. Erről a típusú csalási formáról korábban mi is beszámoltunk.

A bűnszövetkezet ellen egy 87 éves nagybányai nő feljelentése nyomán indult ügyészségi vizsgálat, akitől százezer lejt csaltak ki ily módon – írta közleményében a román rendőrség.


A módszerrel több erdélyi megyében és Bukarestben is csaltak ki pénzt idős emberektől ugyanazok az elkövetők. A nyomok a szamosújvári és marosvásárhelyi börtönben fogva tartott férfiakhoz vezettek.

A közlemény szerint ők irányíthatták azt a 22 éves konstancai fiatalembert is, akit tetten értek a nagybányai rendőrök, amikor átvett egy személytől tízezer lejt. Az áldozatot szintén a „baleset-módszerrel” vették rá a pénz átadására.

📷 pixabay

Ajánlott bejegyzések

Egymillió csillag a nélkülözőkért

Rákóczi Kinga

Marosvásárhely, Marosszentgyörgy és Nagyernye egyes részeiben szünetel a vízszolgáltatás

Rákóczi Kinga

Lezárult az ingyenes ivartalanítási program

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben